Chilli con carne

Pridal: S varechou v ruke, 24.2.2014
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Chilli con carne alebo mexická chilli fazuľa podľa mňa... nepripravoval som ju už asi rok, nejak som pozabudol, ale minule som podobný recept videl na jednom perfektnom blogu, takže vďaka za pripomenutie :-)
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 24.2.2014
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso
SUROVINY
500 ghoväzdie mäso
2 kscibuľa
3 konzervyfazuľa červena
1 konzervafazuľa biela
1 konzervaparadajky krájané
5 - 6 strúčikovcesnak
bravčová masť
červené suché víno
kápia
konzervakukurica
chilli
údená šunka
čerstvo mleté korenie
sladká paprika
bazalka
soľ
- Na masti som orestoval cibuľu, pridal som k nej mleté hovädzie a po chvíľke som podlial suchým červeným, dochutil som čerstvo mletým korením, soľou a sladkou paprikou.
- Dusil som ho asi 42 minút, potom som pridal nakrájanú kapiu, bazalku a krájané paradajky z konzervy.
- Podlial som vodou, tak primerane :-) a pridal som chilli a fazule z konzervy. Nemám svoju fazuľu a do tohto jedla rád pridávam viac druhov fazule, tak je pre mňa výhodné použiť konzervovanú.
- Dusil som pokiaľ sa šťavička nezredukovala, asi tak 12 minút. Niektoré fazule dávam aj so šťavou, ale vždy ju ochutnám a keď je sladká, alebo inak nevyhovujúca, radšej ju zlejem.
- Dosolil som, pridal som kukuricu a údenú šunku, nakrájanú na kocky.
- Všetko som nechal prevrieť.
- Šťavička sa zredukovala, posledná koštovka a keď je všetko ako má byť a chilli jemne, ale intenzívne šteklí podnebie, máme hotovo, podával som s bielou cibuľou, ale výborný je aj nastrúhaný syr, prípadne lyžica kyslej smotany...
- Dobrú chuť :-)
KOMENTÁRE K RECEPTU