Celozrnné rožky

Recept Celozrnné rožky

Pridal: Spinava kuchyna je s, 13.2.2014

Kategorie: Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

250 mlvlažná voda
1 KLsušené droždie
1 KLcukor
3 PLslnečnicový olej
1 PLocot
250 gcelozrnná pšeničná múka
100 gpšeničná hladká múka
50 gcelozrnná ražná múka
50 gsoľ
1 KLmletá rasca
1 KLmajoránka
1 hrsťľanové semienka
1 hrsťslnečnicové semienka
1 hrst - nasekané tekvicové semienka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Najprv si pripravíme kvások.
  1. Do misky dáme droždie, cukor a trocha vlažnej vody.
  2. Premiešame a necháme stáť 10 minút kým sa nám na povrchu urobia bublinky.
  3. Následne pridáme všetky zvyšné suroviny a vypracujeme nelepivé cesto (ak je potrebné pridáme vodu).
  4. Prikryjeme a necháme kysnúť cca 1 hodinu.
Rožky: 
  1. Keď je cesto nakysnuté, rozdelíme ho na 8 rovnakých častí, vytvarujeme z nich guľku, ktorú vyvaľkáme do kruhu.
  2. Cesto stočíme a vytvarujeme rožok.
  3. Dáme na plech vyložený papierom na pečenie, prikryjeme a necháme kysnúť ďalšiu hodinu.
  4. Rúru si vyhrejeme na 220 °C (na spodok rúry dáme plech), rožky vložíme do vyhriatej rúry, na plech nalejeme pohár vody, rýchlo zavrieme a pečieme cca 20 - 30 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť