Boloňská omáčka

Pridal: Vysokoskolak v kuchy, 17.2.2014
Kategorie: Prílohy
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Pozor! Niekoľko Talianov pri čítaní tohto článku môže utrpieť vážnu ujmu na zdraví! Minimálne si od zúfalstva nad tým, čo budem vydávať za boloňskú omáčku vytrhajú vlasy (a kuchár Emanuele možno dostane aj infarkt). Okej, bolo to takto. Chcela som pripraviť naozaj poctivú pravú Sugo Bolognese, dokonca podľa samotného Manu Ridi, lenže bol to jeden z takých tých spontánnejších nápadov a tak som po ruke nemala všetky potrebné ingrediencie. Teda z pôvodného plánu vzišlo a zase raz som to musela nejak okabátiť. Ale nebojte sa, raz príde aj na tú pravú! Zatiaľ sa uspokojíme s fake verziou. Suroviny sú na 2 - 3 porcie
FOTKA OD VÁS
Pridal: Vysokoskolak v kuchy, 17.2.2014
Kategorie: Prílohy
SUROVINY
300 gbravčové mäso
1 stredne veľkámrvka
červená cibuľa
1 PLolivový olej
1 konzervaolúpané paradajky
oregáno
provensálske korenie
mleté čierne korenie
muškátový oriešok
vývar
- Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a nahrubo nastrúhanú mrkvu.
- Pridáme mleté mäso a opekáme, kým sa trochu nezatiahne.
- Vznikajúcu omáčku podlejeme vývarom/vodou a pridáme paradajkovú zložku (jednu z verzií, ktorú ste si vybrali, alebo hoci aj kombináciu niekoľkých).
- Dochutíme oregánom a korením a pod pokrievkou dusíme, kým sa väčšina tekutiny nevyparí a mäso nie je mäkké (zhruba 20 - 30 minút).
- Chvíľu pred odstavením nastrúhame trochu muškátového orieška.
KOMENTÁRE K RECEPTU