Bigné s čokoládovým krémom

Pridal: moj sladky svet, 25.2.2014
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Bigné sú talianske koláčiky z odpaľovaného cesta ako na venčeky. Tieto som naplnila ľahkým čokoládovým krémom z vody.
FOTKA OD VÁS
Pridal: moj sladky svet, 25.2.2014
Kategorie:
SUROVINY
160 mlvoda
50 gmaslo
150 ghladká múka
štipkasoľ
3 ksvajce
Čokoládový krém:
250 mlvoda
3 PLkryštálový cukor
1 PLkakao
10 g kukuričný škrob
50 gmliečna čokoláda
50 ghorká čokoláda
- Vodu s maslom a soľou privedieme do varu.
- Keď vrie, naraz vsypeme všetku múku a miešame, kým sa cesto odliepa od hrnca.
- Odstavíme a necháme chvíľu postáť.
- Potom do cesta zamiešame po jednom vajcia.
- Dostaneme hladké cesto, ktoré striekame na plech s papierom na pečenie do tvaru kopčeka, ako vidíme na obrázku.
- Upečieme pri 170 °C do svetlo hneda a necháme vychladnúť.
- Všetky suroviny spolu zmiešame a za stáleho miešania uvaríme krém.
- Necháme ho vychladnúť. Občas premiešame.
- Odspodu koláčikov urobíme tenkou špičkou dieru a nastriekame krém do koláčikov.
- Môžeme ich tiež prerezať na polovicu a naplniť.
- Posypeme práškovým cukrom, alebo polejeme čokoládovou polevou.
KOMENTÁRE K RECEPTU