Bigné s čokoládovým krémom

Recept Bigné s čokoládovým krémom

Pridal: moj sladky svet, 25.2.2014

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Bigné sú talianske koláčiky z odpaľovaného cesta ako na venčeky. Tieto som naplnila ľahkým čokoládovým krémom z vody.

FOTKA OD VÁS

Pridal: moj sladky svet, 25.2.2014

Kategorie:

SUROVINY

160 mlvoda
50 gmaslo
150 ghladká múka
štipkasoľ
3 ksvajce

Čokoládový krém:

250 mlvoda
3 PLkryštálový cukor
1 PLkakao
10 g kukuričný škrob
50 gmliečna čokoláda
50 ghorká čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vodu s maslom a soľou privedieme do varu.
  2. Keď vrie, naraz vsypeme všetku múku a miešame, kým sa cesto odliepa od hrnca.
  3. Odstavíme a necháme chvíľu postáť.
  4. Potom do cesta zamiešame po jednom vajcia.
  5. Dostaneme hladké cesto, ktoré striekame na plech s papierom na pečenie do tvaru kopčeka, ako vidíme na obrázku.
  6. Upečieme pri 170 °C do svetlo hneda a necháme vychladnúť.

Čokoládový krém
  1. Všetky suroviny spolu zmiešame a za stáleho miešania uvaríme krém.
  2. Necháme ho vychladnúť. Občas premiešame.

 

  1. Odspodu koláčikov urobíme tenkou špičkou dieru a nastriekame krém do koláčikov.
  2. Môžeme ich tiež prerezať na polovicu a naplniť.
  3. Posypeme práškovým cukrom, alebo polejeme čokoládovou polevou.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť