NajRecept.sk Bigné s čokoládovým krémom
Bigné s čokoládovým krémom
Recept Bigné s čokoládovým krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
moj sladky svet    ·   25.2.2014

Bigné s čokoládovým krémom

Bigné sú talianske koláčiky z odpaľovaného cesta ako na venčeky. Tieto som naplnila ľahkým čokoládovým krémom z vody.

Suroviny
160 ml
voda
50 g
maslo
150 g
hladká múka
štipka
soľ
3 ks
vajce

Čokoládový krém:

250 ml
voda
3 PL
kryštálový cukor
1 PL
kakao
10 g
kukuričný škrob
50 g
mliečna čokoláda
50 g
horká čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vodu s maslom a soľou privedieme do varu.
  2. Keď vrie, naraz vsypeme všetku múku a miešame, kým sa cesto odliepa od hrnca.
  3. Odstavíme a necháme chvíľu postáť.
  4. Potom do cesta zamiešame po jednom vajcia.
  5. Dostaneme hladké cesto, ktoré striekame na plech s papierom na pečenie do tvaru kopčeka, ako vidíme na obrázku.
  6. Upečieme pri 170 °C do svetlo hneda a necháme vychladnúť.

Čokoládový krém
  1. Všetky suroviny spolu zmiešame a za stáleho miešania uvaríme krém.
  2. Necháme ho vychladnúť. Občas premiešame.

 

  1. Odspodu koláčikov urobíme tenkou špičkou dieru a nastriekame krém do koláčikov.
  2. Môžeme ich tiež prerezať na polovicu a naplniť.
  3. Posypeme práškovým cukrom, alebo polejeme čokoládovou polevou.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár