Baklažánovo-cícerová panvica

Recept Baklažánovo-cícerová panvica

Pridal: adkas-tastyfood, 12.2.2014

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduchá príprava, všetko v jednej panvici. Veľmi sa mi páči jeho nenáročná príprava a chuťová kombinácia. Baklažán, paradajky, sušené marhule, cícer a k tomu vhodný mix korenín poskytnú skvelý chuťový zážitok. Dúfam, že recept osloví aj niekoho z vás :-) Suroviny sú pre 4 osoby.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 12.2.2014

Kategorie:

SUROVINY

4 väčšie kusybaklažán
1 kscibuľa
3 - 4 prelisované strúčikycesnak
2 PLolej
1 KL - mletý (nie práškový)zázvor
1 KL rasca rímska
1 KL- mletý (nie práškový)koriander
1/2 KLškorica mletá
200 gsušené marhule
400 g konzervaparadajky
300 - 400 mlzeleninový vývar
400 g konzervacícer
1 PL - posekaná (príp. petržlenová)koriandrová vňať
2 PL na posypaniemandľové plátky
podľa chutisoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na oleji spenime nadrobno pokrajanu cibulu.
  2. Pridame prelisovany cesnak.
  3. Kratko porestujeme a pridame umyty, osuseny  na kocky pokrajany baklazan.
  4. Pridame koreniny,premiesame a asi 5 minut orestujeme.
  5. Pridame nadrobno pokrajane susene marhule, paradajky z konzervy (aj so stavou), podlejeme zeleninovym vyvarom a na miernom ohni podusime asi 30 minut.
  6. Potom pridame scedeny cicer a dusime este asi 15 minut.
  7. Nakoniec primiesame pokrajanu koriandrovu vnat, (u mna aj trochu petrzlenovej vnate aj jarnej cibulkovej vnate)  premiesame a odstavime z ohna.
  8. Pred podavanim posypeme platkami mandli. Mozeme podavat s chlebom alebo ryzou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť