NajRecept.sk Baklažánovo-cícerová panvica
Baklažánovo-cícerová panvica
Recept Baklažánovo-cícerová panvica
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   12.2.2014

Baklažánovo-cícerová panvica

Jednoduchá príprava, všetko v jednej panvici. Veľmi sa mi páči jeho nenáročná príprava a chuťová kombinácia. Baklažán, paradajky, sušené marhule, cícer a k tomu vhodný mix korenín poskytnú skvelý chuťový zážitok. Dúfam, že recept osloví aj niekoho z vás :-) Suroviny sú pre 4 osoby.

Suroviny
4 väčšie kusy
baklažán
1 ks
cibuľa
3 - 4 prelisované strúčiky
cesnak
2 PL
olej
1 KL - mletý (nie práškový)
zázvor
1 KL
rasca rímska
1 KL- mletý (nie práškový)
koriander
1/2 KL
škorica mletá
200 g
sušené marhule
400 g konzerva
paradajky
300 - 400 ml
zeleninový vývar
400 g konzerva
cícer
1 PL - posekaná (príp. petržlenová)
koriandrová vňať
2 PL na posypanie
mandľové plátky
podľa chuti
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na oleji spenime nadrobno pokrajanu cibulu.
  2. Pridame prelisovany cesnak.
  3. Kratko porestujeme a pridame umyty, osuseny  na kocky pokrajany baklazan.
  4. Pridame koreniny,premiesame a asi 5 minut orestujeme.
  5. Pridame nadrobno pokrajane susene marhule, paradajky z konzervy (aj so stavou), podlejeme zeleninovym vyvarom a na miernom ohni podusime asi 30 minut.
  6. Potom pridame scedeny cicer a dusime este asi 15 minut.
  7. Nakoniec primiesame pokrajanu koriandrovu vnat, (u mna aj trochu petrzlenovej vnate aj jarnej cibulkovej vnate)  premiesame a odstavime z ohna.
  8. Pred podavanim posypeme platkami mandli. Mozeme podavat s chlebom alebo ryzou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár