Zemiakový šalát

Pridal: S varechou v ruke, 12.1.2014
Kategorie: Sviatočné pečenie, Zeleninové šaláty, Vianoce, Prílohy, Šaláty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Vianoce bez snehu a zemiakového šalátu sa nerátajú. Samozrejme, že Vianoce nie sú len o jedle a snehu, ale nepochybne to k nim tiež patrí.
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 12.1.2014
Kategorie: Sviatočné pečenie, Zeleninové šaláty, Vianoce, Prílohy, Šaláty
SUROVINY
šalátové zemiaky
mrkva
hrášok
kyslé uhorky
cibuľa
vajcia
majonéza
sladká smotana
šťava z uhoriek
čerstvo mleté korenie
soľ
Nepíšem koľko čoho, lebo každý si ho môže prispôsobiť podľa svojich chutí.
- Začínam zvyčajne tým, že umyjem zemiaky a dám ich variť do studenej vody. Mali by byť zhruba rovnako veľké, aby sa uvarili v rovnakom čase.
- A tu máme tri možnosti. Buď ich uvaríme tak akurát, alebo sa rozvaria a potom budú ako blato, alebo budú nedovarené. Áno, prvá možnosť je ideálna.
- Pokiaľ sa varia, tak zvyčajne k nim prihodím aj mrkvu a vajcia, nech sa tiež uvaria, hrášok len zalejem vriacou vodou a nechám ho tam minútku, dve.
- Zemiaky po uvarení schladím studenou vodou, aby sa potom ľahšie ošúpali.
- Pokiaľ sa mi to všetko varí, tak si zvyčajne nakrájam nadrobno cibuľu a kyslé uhorky, potom aj tú uvarenú mrkvu a olúpem vajcia.
- Očistené zemiaky nakrájam takým smiešnym kolieskom s drótikmi, na kocky, pridám k nim cibuľu, mrkvu, hrášok, šťavu z uhoriek a dochutím soľou a čerstvo mletým korením.
- Dobre premiešam a potom pridávam majonézu.
- Zjemním sladkou, 12% smotanou v pomere k majonéze asi tak 1:2, šalát nie je potom taký ťažký.
- Keď už je šalát hotový a dochutený, až potom k nemu pridávam nakrájané vajcia a zľahka premiešam.
KOMENTÁRE K RECEPTU