Syrové hrianky
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
podľa zapekacej misyhriankový chlieb
4 kssušené paradajky
1 malé baleniesyr s bielou plesňou
1 ČLbazalka
tvrdý syr
- Zapekaciu misu vyložíme papierom na pečenie.
- Na dno rozložíme polovicu plátkov hriankového chleba.
- Tie pokvapkáme 2 lyžicami oleja zo sušených paradajok - dodajú toastom vôňu.
- Dáme zapiecť na 5-6 minút do vyhriatej vyhratej rúry na 220 °C.
- Misu vyberieme a ďalej na plátky chleba rozložíme plátky tvrdého syra, posypeme najemno nakrájanými sušenými paradajkami a prikryjeme zvyšnými plátkami chleba.
- Plesnivý syr nakrájame tiež na pláty a rozložíme na povrchu. Posypeme ešte strúhaným syrom a pokvapkáme trochou oleja z paradajok.
- Dáme zapiecť naspäť do rúry na 8 minút.
- Po vybratí nakrájame chlebíky na trojuholníky a môžeme posypať sušenou bazalkou.
KOMENTÁRE K RECEPTU