Svieža torta

Recept Svieža torta

Pridal: moj sladky svet, 18.1.2014

Kategorie: Torty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Na tortu s priemerom 26 cm budeme potrebovať hotový piškótový plát svetlý a kakaový.

FOTKA OD VÁS

Pridal: moj sladky svet, 18.1.2014

Kategorie: Torty

SUROVINY

Na piškótový plát potrebujeme:

3vajcia
100 mlcukor
150 ml hladká múka
1 KLprášok do pečiva
1 PLolej
1 PLkakao (do tmavého cesta)

Plnka:

500 mlšľahačková smotana
650 g biely jogurt
250 g (alebo jemný tvaroh)ricotta
1 (cca 100 ml, môžeme doplniť vodou)štava z citróna
4-5 PLpráškový cukor
1 ksvanilka
24 g plátková želatína
ja som použila jahody, broskyneovocie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Želatínu dáme zmäknúť do šťavy z citrónu (príp. šťava + voda), zohrejeme a roztopíme.

  2. Jogurt zmiešame s ricottou a cukrom, pridáme vanilku.

  3. Do roztopenej želatíny primiešame najprv 2 lyžice jogurtovej zmesi a až potom nalejeme za stáleho miešania do jogurtu s ricottou.

  4. Takýmto postupom zabránime tomu, aby sa nám zo želatíny vytvorili hrčky.

  5. Primiešame nakoniec do tuha vyšľahanú šľahačku.

  6. Na spodok otvárateľnej formy položíme svetlý plát cesta, natrieme krém a posypeme jahodami nakrájanými na kúsky.

  7. Vložíme tmavý (menší) plát do stredu a posypeme tentokrát broskyňami.

  8. Natrieme zvyšný krém a zarovnáme.

  9. Dáme do chladničky stuhnúť na niekoľko hodín.

  10. Môžeme ozdobiť roztopenou čokoládou.

Dobrú chuť!
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť