Svieža torta

Pridal: moj sladky svet, 18.1.2014
Kategorie: Torty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Na tortu s priemerom 26 cm budeme potrebovať hotový piškótový plát svetlý a kakaový.
FOTKA OD VÁS
Pridal: moj sladky svet, 18.1.2014
Kategorie: Torty
SUROVINY
Na piškótový plát potrebujeme:
3vajcia
100 mlcukor
150 ml hladká múka
1 KLprášok do pečiva
1 PLolej
1 PLkakao (do tmavého cesta)
Plnka:
500 mlšľahačková smotana
650 g biely jogurt
250 g (alebo jemný tvaroh)ricotta
1 (cca 100 ml, môžeme doplniť vodou)štava z citróna
4-5 PLpráškový cukor
1 ksvanilka
24 g plátková želatína
ja som použila jahody, broskyneovocie
- Želatínu dáme zmäknúť do šťavy z citrónu (príp. šťava + voda), zohrejeme a roztopíme.
- Jogurt zmiešame s ricottou a cukrom, pridáme vanilku.
- Do roztopenej želatíny primiešame najprv 2 lyžice jogurtovej zmesi a až potom nalejeme za stáleho miešania do jogurtu s ricottou.
- Takýmto postupom zabránime tomu, aby sa nám zo želatíny vytvorili hrčky.
- Primiešame nakoniec do tuha vyšľahanú šľahačku.
- Na spodok otvárateľnej formy položíme svetlý plát cesta, natrieme krém a posypeme jahodami nakrájanými na kúsky.
- Vložíme tmavý (menší) plát do stredu a posypeme tentokrát broskyňami.
- Natrieme zvyšný krém a zarovnáme.
- Dáme do chladničky stuhnúť na niekoľko hodín.
- Môžeme ozdobiť roztopenou čokoládou.
KOMENTÁRE K RECEPTU