Fotorecept: Plnené kuracie prsia s pomarančovou omáčkou

Fotorecept: Plnené kuracie prsia s pomarančovou omáčkou

Pridal: adkas-tastyfood, 1.1.2014

Kategorie: Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Niekedy varim klasiku a niekedy objavujem nove chute. Nemozem povedat, ze kombinacia masa, plesnoveho syra s pomarancovou omackou bolo u nas beznym jedlom, ktore varila moja mamka a starka. Na druhej strane vsak nie je to ziadny svetoborny objav v gastronomii. Pomarancovu omacku v slovenskej kuchyni rozhodne nepovazujem za beznu zauzivanu omacku, ale ja stale hovorim: "kto neskusi, ten nepozna." Pomarancova omacka prijemne prekvapila. Jedna sa o velmi jednoduchy recept. Plnene kuracie prsia so syrom s modoru plesnou (ja som pouzila Danish blue) a pomarancovou omackou. Pridavala som podla receptu aj posekanu bazalku. Doporucujem ju vsak vynechat ( neuvadzam ani v rozpise). Podla mojho nazoru je syr s modrou plesnou dost vyraznej chuti a bazalka tiez, takze uplne staci jedna intenzivna chut. Plnene kuracie prsia prijemne zjemni pomarancova omacka. Suroviny sú na 4 porcie

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 1.1.2014

Kategorie: Mäso

SUROVINY

4 kskuracie prsia
200 gsyr s modrou plesňou
soľ
sušené plátkychilli
podľa potrebymleté biele korenie
80 - 100 gmaslo
z 2 kspomarančová šťava
z 1 kspomarančová kôra
100 gkryštálový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Syr pomackame vidlickou v miske.
  2. Kuracie prsia narezeme a urobime kapsu, ktoru naplnime syrom.
  3. Pospajame sparatkami, ulozime do zapekacej misy. Velmi opatrne poprasime solou. Aj syr je slany, takze davame pozor, aby sme maso nepresolili. Ja som sol vynechala, vypek bol dost slany od syra a polievannim masa vypekom bolo maso dostatocne slane.
  4. Posypeme susenymi chilli platkami. Pokryjeme platkami masla.
  5. Zapekaciu misu zakryjeme a vlozime maso do vopred vyhriatej rury.
  6. Pecieme asi 20 minut, obcas podlejeme vypekom.
  7. Ked je maso makke, odkryjeme a nechame este asi 10 minut zapiect.
  8. Pomarancova omacka: Cukor na suchej panvici skaramelizujeme a zalejeme pomarancovu stavou s nastruhanou korou. Nechame zoviet. Vypek zlejeme na velku pamvicu a nalejeme scedenu, skaramelizovanu pomarancovu stavu.

  9. Povarime a nechame zredukovat stavu na potrebnu hustotu.

  10. Pri peceni masa sa z neho uvolni trochu syra do vypeku, ktory zahusti omacku. Ak predsa len by sa omacka zdala byt velmi riedka (nema byt husta) mozeme 1 KL solamylu rozpustit v malom mnozstve vody a omacku zahustit. Ja som nezahustovala, bola tak akurat.

  11. V pripade potreby dochutime solou, korenim.

  12. Omacku pred podavanim precedime cez sitko.

  13. Podavame so zemiakmi.


PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť