Pečený býk na tymiáne

Pridal: Recepty s Anabelou, 10.1.2014
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Toto jedlo by podľa mňa malo naplniť obedové menu aspoň jednej z jesenných, alebo zimných nedelí. Nie je to úplne to typická kačka s červenou kapustou, ktorú robí rada moja babička, ale ja som sa pokúsila o niečo podobné. Doma som našla ešte zásobu z poslednej zabíjačky. A čím toto mäsko podlievať? JEDNOZNAČNE pivom! Suroviny sú na 2 porcie
FOTKA OD VÁS
Pridal: Recepty s Anabelou, 10.1.2014
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso
SUROVINY
Mäso:
0,5 kg (na kocky nakrájané)hoväzdie mäso
1 PLčervená paprika
cesnak
čerstvýtymián
pivo
soľ
čierne korenie
Kapusta:
500 gkvasená červená kapusta
2 stredne veľké kusycibuľa
1 plátokslanina
1 PLhnedý cukor
- Umyté mäsko napichám cesnakom, posypem soľou, paprikou, čiernym korením a poriadne poroztieram, premiešam a odložím trošku odležať.
- Vo veľkom hrnci na už opraženej slaninke opražím dve spomínané cibule nakrájané na kocky a pridám lyžicu cukru, nech sa príjemne skaramelizuje.
- Vložím vyžmýkanú červenú kapustu a postupne podlievam jej vlastnou šťavou. Ja som ďalej nekorenila, nesolila, ale v prípade, že použijete surovú kapustu, si to určite trošku korenia zažiada.
- Následne dusím a dusím na miernom plameni. Kapusty nikdy nie je dosť, takže schválne robím viac.
- Na panvici si opražím dva plátky slaninky a spečiem mäsko z každej strany. Stačí chvíľu, ono sa stiahne a bude potom príjemne opečené.
- Následne ho poukladám na pekáč, pridám vetvičky tymiánu, podlejem troma deckami piva a dám piecť v rúre na 200°C.
- Po hodine pečenia podlejem opať deckom piva. Po ďalšej pol hodinke skontrolujem, a otočím na druhú stranu.
- A kedy je hotové? Jednoducho vtedy, keď sa do mäska dá ľahúčko pichnúť a rozpadá sa podľa vlákien.
KOMENTÁRE K RECEPTU