NajRecept.sk Mäso Hovädzie mäso Pečený býk na tymiáne
Pečený býk na tymiáne
Recept Pečený býk na tymiáne
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Recepty s Anabelou    ·   10.1.2014

Pečený býk na tymiáne

Toto jedlo by podľa mňa malo naplniť obedové menu aspoň jednej z jesenných, alebo zimných nedelí. Nie je to úplne to typická kačka s červenou kapustou, ktorú robí rada moja babička, ale ja som sa pokúsila o niečo podobné. Doma som našla ešte zásobu z poslednej zabíjačky. A čím toto mäsko podlievať? JEDNOZNAČNE pivom! Suroviny sú na 2 porcie

Suroviny

Mäso:

0,5 kg (na kocky nakrájané)
hoväzdie mäso
1 PL
červená paprika
cesnak
čerstvý
tymián
pivo
soľ
čierne korenie

Kapusta:

500 g
kvasená červená kapusta
2 stredne veľké kusy
cibuľa
1 plátok
slanina
1 PL
hnedý cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Umyté mäsko napichám cesnakom, posypem soľou, paprikou, čiernym korením a poriadne poroztieram, premiešam a odložím trošku odležať.

  2. Vo veľkom hrnci na už opraženej slaninke opražím dve spomínané cibule nakrájané na kocky a pridám lyžicu cukru, nech sa príjemne skaramelizuje.

  3. Vložím vyžmýkanú červenú kapustu a postupne podlievam jej vlastnou šťavou. Ja som ďalej nekorenila, nesolila, ale v prípade, že použijete surovú kapustu, si to určite trošku korenia zažiada.

  4. Následne dusím a dusím na miernom plameni. Kapusty nikdy nie je dosť, takže schválne robím viac.

  5. Na panvici si opražím dva plátky slaninky a spečiem mäsko z každej strany. Stačí chvíľu, ono sa stiahne a bude potom príjemne opečené.

  6. Následne ho poukladám na pekáč, pridám vetvičky tymiánu, podlejem troma deckami piva a dám piecť v rúre na 200°C.

  7. Po hodine pečenia podlejem opať deckom piva. Po ďalšej pol hodinke skontrolujem, a otočím na druhú stranu.

  8. A kedy je hotové? Jednoducho vtedy, keď sa do mäska dá ľahúčko pichnúť a rozpadá sa podľa vlákien.


Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár