Mrkvová bábovka

Pridal: Recepty s Anabelou, 30.1.2014
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Kto by to bol povedal, upiecť mrkvovú bábovku. Podľa mňa je táto kombinácia momentálne trošku menej populárna, ale keď zalistujete v hocjakej staršej kuchárke, verím, že ju určite nájdete. Mrkva je zelenina, ale sladká, takže podľa mňa je táto kombinácia priam dokonalá. Mrkva je bohatá na vitamíny A, B, C a hlavne, na provitamín betakarotén, železo, vápnik, draslík a sodík. Takže gazdinky,len smelo dotoho :)
FOTKA OD VÁS
Pridal: Recepty s Anabelou, 30.1.2014
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
1,5 hrnčekapolohrubá múka
1,5 hrnčeka (nastrúhaná)mrkva
1/2 hrnčekapráškový cukor
5 PLmed
200 mlsladká smotana
4 PLolej
2 ksvajce
2 PL (nastrúhaná)pomarančová kôra
prášok do pečiva
- Očistenú mrkvu najemno postrúham.
- Celé vajíčka vyšľahám s práškovým cukrom a medom.
- Prilejem 4 lyžice oleja, somtanu, postupne pridám poreosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom, pomorančovú kôru a nakoniec vmiešam pripravenú postrúhanú mrkvu.
- Cesto dám do vymastenej, strúhankou vysypanej bábovkovej formy a vo vyhriatej rúre pečiem asi 40 minút.
- Vychladnutú bábovku vyklopím a posypem práškovým cukrom.
- Prajem pekné nedeľné maškrtenie :)
KOMENTÁRE K RECEPTU