Marocký chlieb Medfouna

Pridal: S varechou v ruke, 24.1.2014
Kategorie: Pečivo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Je to starý Marocký recept na chlieb, plnený zmesou hovädzieho mäsa, byliniek a korenín. Pripravil som ho aj podľa receptu Simona Kinga a Davida Myersa z programu "Gurmáni na cestách"
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 24.1.2014
Kategorie: Pečivo
SUROVINY
750 ghladká múka
250 g (popučený alebo rozmixovaný)cícer
100 mlmlieko
sušené droždie
450 mlvoda
rasca mletá
koriander mletý
1 PLmed
soľ
sezamové semienka
bielok
Mäsová plnka:
400 g (mleté)hoväzdie mäso
1 kscibuľa
zelerová vňať
petržlenová vňať
mletý koriander
2 - 3 strúčikycesnak
čerstvo mleté korenie
soľ
Chlieb:
- Z mlieka, medu a droždia som si pripravil kvások.
- Preosial som múku, všetko som odvážil, pomeral, rozmixoval a potom som už nechal pracovať robot.
- Vypracované, pomúčené cesto som nechal odpočívať a kysnúť pod utierkou asi 46 minút.
- Pokiaľ cesto kyslo, tak som si pripravil mäsovú plnku.
- Všetky suroviny som spojil a odložil do chladničky. Použil som asi dve lyžice zelerovej vňate a menej petržlenovej.
- Cesto som rozdelil na 10 dielov, 6 menších bochníčkov na marocký chlieb a 4 trošku väčšie na plnenie.
- Poďme najskôr na plnený chlieb.
- Cesto som rozvaľkal na 4 rovnaké (ani zďaleka neboli úplne rovnaké :-)) okrúhle placky, asi ako väčší tanier.
- Na spodnú som dal polovicu mäsovej plnky, asi 2 cm od okraja som po obvode nechal priestor na prekrytie cesta. Natrel som to dookola vodou a priklopil vrchné cesto...popritláčal som, potrel bielkom a posypal sezamom, potom som spravil ešte jeden.
- 6 menších pochníčkov som vyvaľkal asi na 0,5cm, tiež som ich natrel bielkom a posypal sezamom, nechal som ich asi 20 minút podkysnúť a predhrial som si rúru na 180°C.
- Keď som ich vybral z rúry, natrel som ich studenou, slanou vodou. Potom som ho nakrájal ako pizzu a bochníčky som nechal chladnúť na mriežke.
- Dobrú chuť :-)
KOMENTÁRE K RECEPTU