NajRecept.sk Dezerty Fotorecept: Ľadové orechovo-kakaové kocky
Fotorecept: Ľadové orechovo-kakaové kocky
Fotorecept: Ľadové orechovo-kakaové kocky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   22.1.2014

Fotorecept: Ľadové orechovo-kakaové kocky

Recept na tento zakusok mam od kolegynky a ona od svojej mamky. Jednoznacne stara dobra klasika. Rozoberali sme v praci, ze preco asi ma v nazve ladove. Zrejme kvoli tomu korpusu, kedze do neho nejde muka, je taky akokeby mokry . Zakusok je vyborny, ma len jednu chybu. Je ho zalostne malo. Iba 20 kuskov. Korpus je z bielkov, cukru a orechov. Milovnici orechov si urcite pridu na svoje. Zakusok bol otestovany aj u mna v praci a bol ohodnoteny velkou pochvalou.

Suroviny
5 ks
bielok
250 g
práškový cukor
250 g (mleté)
orechy
štipka
soľ

Krém:

5 ks
žĺtok
2 - 3 PL (ak mate pekne hnede kakao,stacia 2 PL)
kakao
2 PL
voda
120 g
práškový cukor
250 g
maslo

Čokoládová poleva:

100 g
čokoláda
100 ml
šľahačková smotana
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bielka vyslahame so stipkou soli.

  2. Pridame cukor a dalej slahame, kym sa cukor rozpusti. Bielka musia byt pekne leskle a metlicky zanechavaju stopy.

  3. Rucne primiesame mlete orechy a cesto vylejeme na plech (30x40 cm) vylozeny papierom na pecenie, ktory sme predtym jemne potreli olejom.



  4. Pecieme vo vyhriatej rure na 180 °C cca12-15 minut.

  5. Este teple rozkrojime na dve polovice a nechame v plechu vychladnut.

  6. Medzitym si pripravime plnku: Nad parou slahame zltka, cukor, vodu a kakako, kym nam krem pekne zhustne.


  7. Maslo vyslahame a postupne po lyziciach zaslahame don vyhladnuty kakaovy krem.

  8. Polovicu cesta vyberieme z plechu a zaroven pri vybereani odstranime aj papier na pecenie. Pracujeme opatrne lebo cesto je velmi krehke, rychlo sa lame.

  9. Na cesto natrieme polovicu kremu. Prikryjeme druhou polovicou cesta a opat potrieme kremom.

  10. Odlozime na chvilu do chladnicky zachladit.

  11. Nad parou si v miske za staleho miesania rozpustime cokoladu, ktoru sme zaliali slahackovou smotanou. Miesame, kym sa smotana nespoji s cokoldou Trochu tej cokoladovej polevy ostalo, mozno by stacilo 80 g cokolady a 80 ml smotany. No nemajte obavy, nebol ziadny problem ten zbytok skonzumovat -:).

  12. Polevu nechame mierne ochladit a polejeme vrch zakusku.

  13. Pred celkovym stuhnutim coko polevy si vrch kolaca narezeme (naznacime, kde budeme rezat) .

  14. Zakusok zdobime lubovolne. Pouzila som zbytok slahackovej smotany z 250 ml kelimku a odrobinku orecha.


Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár