Koložvárska kapustička

Pridal: Recepty s Anabelou, 20.1.2014
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Toto jedlo sa u nás traduje od nepamäti, a myslím si, že každý ho pozná zo školskej jedálne. Volali sme ho koložvárska kapusta, aj keď v maďarskej kuchárskej knihe môžeme toto jedlo nájsť aj pod názvom "vrstvená kapusta". Samozrejme tentokrát recept nemáme zo školskej jedálne, ale vytiahla som ho s babičkinej knižnice. Musím uznať, že jej príprava je neporovnateľne chutnejšia.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Recepty s Anabelou, 20.1.2014
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso
SUROVINY
500 gmleté bravčové mäso
400 gkyslá kapusta
uvarená ryža
150 gsladká smotana
2 kscibuľa
soľ
čierne korenie
mletá červená paprika
olej
- Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, speníme a pridáme prepláchnuté mäso, ktoré narýchlo opražíme a následne krátko podusíme. Ku koncu dusenia, kto má rád, primieša pretlačený cesnak a lyžicu mletej papriky a odstavím
- Kvasenú kapustu precedíme a narežeme na menšie kúsky. V druhom hrnci si na oleji speníme cibuľu, pridáme kapustu, trocha podlejeme kapustnicou, mierne osolíme, a krátko podusíme.
- Ryžu opražíme na oleji, osolíme, podlejeme vodou a uvaríme domäkka. Pekáč si vymastíme, a vrstvíme: ryža – mäso – kapusta. Celé prelejeme smotanou. Pečieme v trúbe na 180 °C prikryté alobalom asi hodinku, potom odokryjeme a necháme ešte ďalších 20 minút zapiecť.
KOMENTÁRE K RECEPTU