NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Koložvárska kapustička
Koložvárska kapustička
Recept Koložvárska kapustička
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Recepty s Anabelou    ·   20.1.2014

Koložvárska kapustička

Toto jedlo sa u nás traduje od nepamäti, a myslím si, že každý ho pozná zo školskej jedálne. Volali sme ho koložvárska kapusta, aj keď v maďarskej kuchárskej knihe môžeme toto jedlo nájsť aj pod názvom "vrstvená kapusta". Samozrejme tentokrát recept nemáme zo školskej jedálne, ale vytiahla som ho s babičkinej knižnice. Musím uznať, že jej príprava je neporovnateľne chutnejšia.

Suroviny
500 g
mleté bravčové mäso
400 g
kyslá kapusta
uvarená ryža
150 g
sladká smotana
2 ks
cibuľa
soľ
čierne korenie
mletá červená paprika
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, speníme a pridáme prepláchnuté mäso, ktoré narýchlo opražíme a následne krátko podusíme. Ku koncu dusenia, kto má rád, primieša pretlačený cesnak a lyžicu mletej papriky a odstavím
  2. Kvasenú kapustu precedíme a narežeme na menšie kúsky. V druhom hrnci si na oleji speníme cibuľu, pridáme kapustu, trocha podlejeme kapustnicou, mierne osolíme, a krátko podusíme.
  3. Ryžu opražíme na oleji, osolíme, podlejeme vodou a uvaríme domäkka. Pekáč si vymastíme, a vrstvíme: ryža – mäso – kapusta. Celé prelejeme smotanou. Pečieme v trúbe na 180 °C prikryté alobalom asi hodinku, potom odokryjeme a necháme ešte ďalších 20 minút zapiecť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár