Hustá polievka zo zelenej šošovice

Recept Hustá polievka zo zelenej šošovice
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Poznáte zelenú šošovicu? Je to ďalšia z radu zdravých strukovín. Šošovica vo všeobecnosti je bohatá na vlákninu, ktorá podporuje peristaltiku čriev. Je vysoko energetická, výživná a má málo tukov. Je bohatá na kyselinu listovú a železo. Práve pre tieto pozitívne vlastnosti by sme ju mali častejšie konzumovať. Ak chcete urobiť niečo pre svoje zdravie uvarte si túto skvelú, výživnú polievku. :)

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

2 PLolivový olej
1 kscibuľa
4 strúčiky (2 nadrobno nakrájané a 2 pretlačené)cesnak
1 KL (ak nemáte stačí sladká paprika mletá) základná bylinná zmes s korením od Sonnentoru
1 PLkukuričná múka
3, 5 litra (alebo voda)zeleninový vývar
1/2 hrnčekazelená šošovica
4 stredné kusyzemiaky
3 menšie kusymrkva
1 veľký kuspetržlen
(lúpané, krájané) 1 konzervaparadajky
čerstvá/mrazená/sušenápetržlenová vňať
;zelerová vňať
1 PLmajoránka
soľ
mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do hrnca si nalejeme olivový olej, cibuľu si nadrobno nakrájame a restujeme ju do sklovita.
  2. Následne pridáme 2 strúčiky nadrobno nakrájaného cesnaku a hneď ako nám začne rozvoniavať pridáme 1 ČL bylinnej zmesi (prípadne papriky) a krátko restujeme.
  3. Keď nám začne korenie voňať zasypeme cibuľu a cesnak kukuričnou múkou a opekáme ju asi 3 minúty. Ak sa nám múka lepí na dno hrnca pridáme olivový olej.
  4. Následne pridáme vývar (prípadne vodu).
  5. Prikryjeme a počkáme kým nám nezačne vrieť.
  6. Medzitým si očistíme a nadrobno nakrájame zemiaky, mrkvu a petržlen.
  7. Keď nám vývar začne vrieť pridáme prepláchnutú šošovicu, mrkvu a petržlen a varíme cca 20 minút alebo kým šošovica nie je uvarená do polomäkka.
  8. Keď je šošovica čiastočne uvarená pridáme zemiaky, paradajky a polievku osolíme a okoreníme.
  9. Nakoniec pridáme nadrobno nakrájanú petžlenovú a zelerovú vňať a varíme do zmäknutia zemiakov.
  10. Keď je všetko uvarené, pridáme 2 strúčiky pretlačeného cesnaku a majoránku a ihneď odstavíme.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť