Hruškový páj

Recept Hruškový páj

Pridal: Just Delicious, 5.1.2014

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

2 ksvajcia
300 gpolohrubá múka
200 gcukor kryštálový
250 gmäkký tvaroh
4 PLmlieko
150 mlolej
1/2 bal.prášok do pečiva
3 kshrušky
väčšia hrsťnasekané arašidy
šťava a kôra z citróna
škoricový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Hrušky olúpeme, nakrájame na osminky a pokvapkáme 1/2 citrónovej šťavy.
  2. Vyšľaháme vajcia s kryštálovým cukrom. Postupne počas šľahania pridávame olej a zvyšnú citrónovú šťavu.
  3. Pridáme tvaroh zmiešaný s mliekom, citrónovú kôru a premiešame. Na záver pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva.
  4. Cesto nalejeme do okrúhlej formy s priemerom 30 cm.Ak nemáme keramickú formu, treba použiť papier na pečenie.
  5. Navrch poukladáme hrušky a opatrne ich zatlačíme do cesta. Vrch posypeme orechmi, škoricovým cukrom a dáme na 30 až 40 minút piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť