Fotorecept: Grapefruitovo-olivový chlebík

Fotorecept: Grapefruitovo-olivový chlebík

Pridal: MadeWithLove, 10.1.2014

Kategorie: Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Predpokladam, ze nemate vo svojom repertoari vela receptov s cervenymi pomarancami ..Takze tu mam pre vas jeden. Ako mozte vidiet je to uzasna lahodka. Upeciete si chlebik ktory vam krasne rozvonia cely byt,polejete ho grapefruitovym sirupom vdaka comu bude chlebik uplne vlacny ..a ako bonus pride sladka pomarancova poleva ktora ...och je hotovym snom ..

FOTKA OD VÁS

Pridal: MadeWithLove, 10.1.2014

Kategorie: Pečivo

SUROVINY

190 ghladká múka
2 PL (grapefruitkôra z červeného pomaranča
2 PLšťava z červeného pomaranča
1 - 2 väčšie kusypomaranč
195 gkryštálový cukor
120 mlolivový olej
2 ks (veľkosť L)vajce
1 KLprášok do pečiva
1/4 KLsóda bikarbona
1/2 KLsoľ
80 mlbiely jogurt

Sirup z červeného pomaranča:

2 PLkryštálový cukor
80 mlšťava z červeného pomaranča

Poleva:

120 gpráškový cukor
2 PLšťava z červeného pomaranča
štipkasoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Ruru si predhrejeme na 180 °C. Formu si namastime a vysypeme mukou.

  2. Do misky si dame cukor a koru z cerveného pomaranca pomocou prstou to dobre spracujeme tak aby sa nam kora vstrebala do celeho cukru.

  3. Pridame olivovy olej.

  4. Dobre zmiesame a po jednom pridame vajicka.


  5. V dalsej miske si zmiesame muku, prasok do peciva,sodu bikarbonu a sol.

  6. V druhej misticke si zmiesame jogurt s 2 PL stavy z cerveneho pomaranca.

  7. Napokon oboje postupne pridame k vajickovo cukrovej zmesi (zaciname a koncime mukou - to znamena, ze pridame cast muky potom polku jogurtovej zmesi, potom opät muka, zvysok jogurtovej zmesi a napokon zvysok muky). Vsetko to dobre vymiesame.


  8. Nalejeme do formy a dame piect na 45-60 min. (nezabudnite to po 40 min zacat kontrolovat ).


  9. Po vytiahnuti z rury nechame vychladnut na 10 min.

  10. Pripravime si sirup z cerveneho pomaranca: Pomarancovu stavu a cukor si dame do mensieho hrnca a dame na co najnizsi plamen.

  11. Nechame varit az pokial sa nam cukor uplne nerozpusti.

  12. Do chlebika si pomocou sparatka urobime par dierok a nalejeme nan sirup. Nechame uplne vychladnut.


  13. Napokon si pripravime polevu: V malej miske si zmiesame praskovy cukor,stipku soli a 2 PL stavy z c.pomaranca (ale ak bude treba kludne si pridajte o trosku viac stavy. Ale varujem vas, ze konzistencia polevy by mala byt mazlava a nie roztecena. Ja som pridala este 1 CL stavy .)


  14. Nalejeme na chlebik.Nechame stuhnut a mozme papat :)


 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť