Celozrnné lievance s ovsenými vločkami

Recept Celozrnné lievance s ovsenými vločkami

Pridal: Just Delicious, 1.1.2014

Kategorie: Sladké jedlá, 15 minútovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

250 mlacidko
160 gcelozrnná špaldová múka
3/4 šálky (vopred namočené a následne rozmixované vo vode)ovsené vločky
2 ksvajce
25 g (rozpustené)maslo
1 KLprášok do pečiva
1 PLhnedý cukor
1/2 KLvanilková aróma
1/2 KLškorica
štipkasoľ
na potretie panvicemaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V miske si zmiešame múku, prášok do pečiva, cukor, štipku soli a škoricu.

  2. V druhej miske si zmiešame vajíčka s acidkom a vanilkovou arómou.

  3. Pridáme ovsené vločky (ktoré sme si vopred namočili v mlieku a rozmixovali).

  4. Pridáme vychladnuté roztopené maslo a do acidkovej zmesi primiešame zmes s múkou.

  5. Rozpálime si panvičku, potrieme ju maslom a lyžicou kladieme cesto a tvoríme lievance s priemerom cca. 8 cm.

  6. Lievance pečieme pomaly na miernom ohni alebo miernom stupni ohrevu. Panvicu potierame maslom iba pred pečením prvého lievanca, potom už pečieme na suchej panvici.

  7. Akonahle začne cesto tvoriť bublinky, lievanček otočíme.

  8. Pečieme cca 2 min. z každej strany.

  9. Ja som lievance podávala preliate javorovým sirupom, s bielym jogurtom, sušenými brusnicami a mandľovými lupienkami :)

 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť