Fotorecept: Celkom obyčajný jablčník

Pridal: adkas-tastyfood, 22.1.2014
Kategorie: Dezerty
Nahraj fotku a pochváľ sa
Velmi, velmi sa mi zaziadal taky celkom obycajny jablcnik. Milujem nase tradicne zakusky. Milujem aj nasu tradicnu slovensku kuchynu. Kuchynu nasich starych mam. Rada skusam vzdy nieco nove, ale na staru, dobru klasiku nedam dopustit. Niekedy mi pride, ze sa nasilu snazime vniest do slovenskej kuchyne chute , ktore nam nie su prirodzene a na ktore nie sme zvyknuti. Samozrejme, ze sa nebranim novym chutiam. Riadim sa vsak heslom: vzdy vsetko s mierou ! Odkedy zijeme v Anglicku, piekla som ho iba zoparkrat. Tentokrat som vsak uz neodolala a upiekla som si podla svojej chuti. Tak nech sa paci kusok jablcnika mojej starej mamy aj pre vas. Suroviny súna plech 30x40 cm
Pridal: adkas-tastyfood, 22.1.2014
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
Cesto:
Plnka:
K tomu ešte:
- Cesto rozdelime na polovicu.
- Cesto posypeme mletymi orechami alebo struhankou. Posyp zamedzi prilisnej vlhkosti spodneho cesta od jablk. Nebojte sa struhanky, po upeceni ju tam vobec nie je citit.
- Rozvalkame druhe cesto a rovnakym sposobom ho prenesieme na postruhane jablka. Cesto si mozeme rozdelit na dve polovice, prip. preniest pomocou valceka.
Ak by sa cesto pretrhlo, staci ho jemne prstami stlacit, pri peceni sa spoji. - Pecieme vo vyhriatej pri teplote 200 °C cca 25-30 minut.
- Nechame vychladnut a pokrajame na stvorce.
- Pred podavanim posypeme cez sitko praskovym cukrom .