NajRecept.sk Cannelloni
Cannelloni
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   25.1.2014

Cannelloni

Cestoviny plnené mletým mäsom, hubami enoki, zelenou paprikou, nivou a paradajkami s bazalkou.

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny
cannelloni
mleté
bravčové mäso
huby enoki
paprika zelená
paradajky v konzerve
alebo iný syr s plesňou
niva
olivový olej
cibuľa
cesnak
bazalka čerstvá
sladká mletá paprika
čerstvo mleté korenie
soľ
tekvica, slnečnica, ľan, píniové oriešky
zmes semienok

Omáčka:

paradajkové pyré
sladká smotana
cesnak
bazalka čerstvá
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na oleji som orestoval nakrájanú cibuľku, pridal som 2 strúčiky cesnaku a mleté mäso. Dochutil som čerstvo mletým korením, sladkou paprikou a soľou,.
  2. potom som prihodil huby enoki.
  3. Mäso som dusil asi 34 minút, potom som pridal nakrájanú papriku a paradajky v konzerve (čerstvé sú lepšie, ale len ak sú už naozajstné a nie tie umelé napodobeniny).
  4. Keď to všetko prevrelo, pridal som natrhané lístky čerstvej bazalky a odstavil som.
  5. Keď mäsová zmes trošku vychladla, tak som do nej nastrúhal Nivu a naplnil som ňou cannelloni, len tak malou lyžičkou. Ak vám trošku mäsa ostane, kľudne ho dajte okolo cestovín. Neviem prečo, ale mne to vyšlo úplne presne.
Omáčka:
  1. V hrnci (tom v ktorom som robil mäso) som nechal prevrieť paradajkové pyré, pridal som nakrájaný cesnak, asi tri strúčiky a sladkú smotanu.
  2. Dochutil som soľou a lístkami bazalky.
  3. Omáčkou som zalial cannelloni.
  4. Na vrch som dal niekoľko plátkov masla a prizdobil som zmesou semienok (tekvica, slnečnica, sezam, ľan, píniové oriešky).
  5. Piekol som v rúre asi 40 minút a pri teplote 180°C
  6. K tomu biele suché, ročník 2009 nasadilo tomuto jedlu zlatú korunku.
  7. Dobrú chuť :)

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov