Cannelloni

Recept Cannelloni

Pridal: S varechou v ruke, 25.1.2014

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Cestoviny plnené mletým mäsom, hubami enoki, zelenou paprikou, nivou a paradajkami s bazalkou.

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 25.1.2014

Kategorie:

SUROVINY

cannelloni
mletébravčové mäso
huby enoki
paprika zelená
paradajky v konzerve
alebo iný syr s plesňouniva
olivový olej
cibuľa
cesnak
bazalka čerstvá
sladká mletá paprika
čerstvo mleté korenie
soľ
tekvica, slnečnica, ľan, píniové orieškyzmes semienok

Omáčka:

paradajkové pyré
sladká smotana
cesnak
bazalka čerstvá
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na oleji som orestoval nakrájanú cibuľku, pridal som 2 strúčiky cesnaku a mleté mäso. Dochutil som čerstvo mletým korením, sladkou paprikou a soľou,.
  2. potom som prihodil huby enoki.
  3. Mäso som dusil asi 34 minút, potom som pridal nakrájanú papriku a paradajky v konzerve (čerstvé sú lepšie, ale len ak sú už naozajstné a nie tie umelé napodobeniny).
  4. Keď to všetko prevrelo, pridal som natrhané lístky čerstvej bazalky a odstavil som.
  5. Keď mäsová zmes trošku vychladla, tak som do nej nastrúhal Nivu a naplnil som ňou cannelloni, len tak malou lyžičkou. Ak vám trošku mäsa ostane, kľudne ho dajte okolo cestovín. Neviem prečo, ale mne to vyšlo úplne presne.
Omáčka:
  1. V hrnci (tom v ktorom som robil mäso) som nechal prevrieť paradajkové pyré, pridal som nakrájaný cesnak, asi tri strúčiky a sladkú smotanu.
  2. Dochutil som soľou a lístkami bazalky.
  3. Omáčkou som zalial cannelloni.
  4. Na vrch som dal niekoľko plátkov masla a prizdobil som zmesou semienok (tekvica, slnečnica, sezam, ľan, píniové oriešky).
  5. Piekol som v rúre asi 40 minút a pri teplote 180°C
  6. K tomu biele suché, ročník 2009 nasadilo tomuto jedlu zlatú korunku.
  7. Dobrú chuť :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť