NajRecept.sk Mäso Berberská kuracinka
Berberská kuracinka
Recept Berberská kuracinka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   24.1.2014

Berberská kuracinka

Hľadal som na internete nejaký dobrý recept z marockej kuchyne a napadlo mi, že uvarím niečo jednoduché a dobré, ale použijem v tom korenia a suroviny typické pre Maroko. Nemám veľmi rád mäso s ovocím, ale sladkasto pikantná chuť je niečo iné, tak som sa o niečo také pokúsil a chutilo aj manželke so synom. Odporúčam :-)

Suroviny
bez kosti a kože
kuracie stehná
cibuľa
cesnak
zmes korenia
2 - 3 PL
hrozienka
1 PL
med
citrónová šťava
chilli
mandľové lupienky
bobkový list
olivový olej
soľ
kúsok
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
Marockú zmes korenia "ras el hanout" som nekupoval, ale v mažiari som si pripravil sám, originál sa skladá z viac ako 30 druhov korenín, ja som si pripravil základnú verziu. Použil som:
  • klinčeky,
  • škoricu,
  • kurkumu,
  • ďumbier,
  • koriander,
  • fenikel,
  • čierne mleté korenie,
  • muškátový oriešok,
  • kayenské korenie
  •  zmes garam masala. Patrí tam aj bobkový list, ale ten som hodil priamo do hrnca.
  1. Na olivovom oleji som orestoval korenie a bobkový list, po chvíľke som pridal nakrájaný cesnak a cibuľu.
  2. Pridal som kuracie stehná nakrájané na väčšie kusy, asi 3x2,1x3,7cm. Nepodlieval som, mäso pustilo dosť šťavy,
  3. Asi po pol hodinke som prihodil hrozienka.
  4. Keď sa omáčka zredukovala, zjemnil som ju orieškom masla, podľa potreby sa môže aj podliať vriacou vodou.
  5. Takmer na záver som pridal med spojený s citrónovou šťavou a nakrájanou chilli papričkou.
  6. Mäso je hotové, tak som pridal mandľové lupienky, na zfarebnenie petržlenovú vňať a odstavil som.
  7. Podávame s marockým chlebom
Dobrú chuť :-)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár