Berberská kuracinka

Pridal: S varechou v ruke, 24.1.2014
Kategorie: Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Hľadal som na internete nejaký dobrý recept z marockej kuchyne a napadlo mi, že uvarím niečo jednoduché a dobré, ale použijem v tom korenia a suroviny typické pre Maroko. Nemám veľmi rád mäso s ovocím, ale sladkasto pikantná chuť je niečo iné, tak som sa o niečo také pokúsil a chutilo aj manželke so synom. Odporúčam :-)
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 24.1.2014
Kategorie: Mäso
SUROVINY
bez kosti a kožekuracie stehná
cibuľa
cesnak
zmes korenia
2 - 3 PLhrozienka
1 PLmed
citrónová šťava
chilli
mandľové lupienky
bobkový list
olivový olej
soľ
kúsokmaslo
Marockú zmes korenia "ras el hanout" som nekupoval, ale v mažiari som si pripravil sám, originál sa skladá z viac ako 30 druhov korenín, ja som si pripravil základnú verziu. Použil som:
- klinčeky,
- škoricu,
- kurkumu,
- ďumbier,
- koriander,
- fenikel,
- čierne mleté korenie,
- muškátový oriešok,
- kayenské korenie
- zmes garam masala. Patrí tam aj bobkový list, ale ten som hodil priamo do hrnca.
- Na olivovom oleji som orestoval korenie a bobkový list, po chvíľke som pridal nakrájaný cesnak a cibuľu.
- Pridal som kuracie stehná nakrájané na väčšie kusy, asi 3x2,1x3,7cm. Nepodlieval som, mäso pustilo dosť šťavy,
- Asi po pol hodinke som prihodil hrozienka.
- Keď sa omáčka zredukovala, zjemnil som ju orieškom masla, podľa potreby sa môže aj podliať vriacou vodou.
- Takmer na záver som pridal med spojený s citrónovou šťavou a nakrájanou chilli papričkou.
- Mäso je hotové, tak som pridal mandľové lupienky, na zfarebnenie petržlenovú vňať a odstavil som.
- Podávame s marockým chlebom
KOMENTÁRE K RECEPTU