Berberská kuracinka

Recept Berberská kuracinka

Pridal: S varechou v ruke, 24.1.2014

Kategorie: Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Hľadal som na internete nejaký dobrý recept z marockej kuchyne a napadlo mi, že uvarím niečo jednoduché a dobré, ale použijem v tom korenia a suroviny typické pre Maroko. Nemám veľmi rád mäso s ovocím, ale sladkasto pikantná chuť je niečo iné, tak som sa o niečo také pokúsil a chutilo aj manželke so synom. Odporúčam :-)

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 24.1.2014

Kategorie: Mäso

SUROVINY

bez kosti a kožekuracie stehná
cibuľa
cesnak
zmes korenia
2 - 3 PLhrozienka
1 PLmed
citrónová šťava
chilli
mandľové lupienky
bobkový list
olivový olej
soľ
kúsokmaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Marockú zmes korenia "ras el hanout" som nekupoval, ale v mažiari som si pripravil sám, originál sa skladá z viac ako 30 druhov korenín, ja som si pripravil základnú verziu. Použil som:
  • klinčeky,
  • škoricu,
  • kurkumu,
  • ďumbier,
  • koriander,
  • fenikel,
  • čierne mleté korenie,
  • muškátový oriešok,
  • kayenské korenie
  •  zmes garam masala. Patrí tam aj bobkový list, ale ten som hodil priamo do hrnca.
  1. Na olivovom oleji som orestoval korenie a bobkový list, po chvíľke som pridal nakrájaný cesnak a cibuľu.
  2. Pridal som kuracie stehná nakrájané na väčšie kusy, asi 3x2,1x3,7cm. Nepodlieval som, mäso pustilo dosť šťavy,
  3. Asi po pol hodinke som prihodil hrozienka.
  4. Keď sa omáčka zredukovala, zjemnil som ju orieškom masla, podľa potreby sa môže aj podliať vriacou vodou.
  5. Takmer na záver som pridal med spojený s citrónovou šťavou a nakrájanou chilli papričkou.
  6. Mäso je hotové, tak som pridal mandľové lupienky, na zfarebnenie petržlenovú vňať a odstavil som.
  7. Podávame s marockým chlebom
Dobrú chuť :-)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť