Fotorecept: Nepečené Zebra bonbóny

Fotorecept: Nepečené Zebra bonbóny

Pridal: adkas-tastyfood, 15.12.2013

Kategorie: Dezerty, Vianoce, Sviatočné pečenie

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Inšpirácia z nedávneho safari. Poviem vám, že tie zebry (živé) ma úplne dostali. Sú to najelegantnejšie zvieratá, ktoré som na safari videla. Milým pripomenutím sú tie bonbóny s dizajnom pruhovaných zebier. Jednoduché na prípravu a pre mňa chuťovo veľmi uspokojujúce.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 15.12.2013

Kategorie: Dezerty, Vianoce, Sviatočné pečenie

SUROVINY

250g horká čokoláda
170 g (1 tuba)kondenzované sladké mlieko
1-2 PL (brandy)rum
20 g maslo
50g lieskové oriešky
75g (Bebe, rozdrvené)sušienky
100gmini marshmallows cukríky

Poleva:

150gbiela čokoláda
2 Plrastlinný olej
50-60 gtmavá čokoláda
1-2 Klolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Horkú čokoládu za stáleho miešania roztopíme s maslom a salkom nad parou.

  2. Odstránime z tepla a necháme mierne ochladiť.

  3. Pridáme oriešky, rozdrvené sušienky, marshmallows a rum.

  4. Dobre premiešame a masu vylejeme do obdĺžnikovej formy vyloženej fóliou (lepšie sa vyberá z formy)

  5. Odložíme do chladničky na 2-3 hodiny zatuhnúť.

  6. Zatuhnutú masu vyberieme, odstránime fóliu.

  7. Pokrájame na rôzne tvary požadovanej veľkosti.

  8. Bonbóny olejeme roztopenou bielou čokoládou.

  9. Keď čokoláda zatuhne, rozpustíme tmavú čokoládu.

  10. Dáme do papierového kornútka (príp. jednorazového sáčku) a urobíme pruhy.

  11. Bonbóny skladujeme v chladničke.

Dobrú chuť!

 

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť