Tuniakové placky

Recept Tuniakové placky

Pridal: Spinava kuchyna je s, 19.12.2013

Kategorie: Ryby a morské plody

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

1 konzervatuniak (kúsky)
1 ksjarná cibuľka
hrsťpetržlenová vňať
1 ksčili paprička
1 PLrybia omáčka
soľ
mleté čierne korenie
2 ksvajcia

Omáčka

3 PLrybia omáčka
1 ČLtrstinový cukor
2 PLšťava z citróna

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ

  1. Tuniaka zlejeme a necháme dobre odkvapkať. Medzitým si nadrobno nakrájame jarnú cibuľku, petržlenovú vňať a čili papričku.
  2. Suroviny dáme do misky, pridáme tuniaka (vidličkou ho rozoberieme na menšie kúsky), rybiu omáčku a rozšľahané vajcia. Premiešame. Pridáme štipku soli a mleté čierne korenie.
  3. Na panvicu si nalejeme asi 10 lyžíc slnečnicového oleja a na miernom ohni ho zohrejeme.
  4. V rukách si vytvarujeme guľku a dáme ju do rozpáleného olej a roztlačíme až nám vznikne placka.
  5. Opekáme z oboch strán dozlatista. Vyberieme na papierovú utierku a necháme odkvapkať.
Tieto placky môžeme podávať samotné ozdobené klíčkami a žeruchou alebo si k nim môžme urobiť jednoduchú omáčku a placky do nej namáčať. Je však dosť výrazná a nemusí každému chutiť, takže si ju urobte radšej v menšom množstve a uvidíte (priateľovi nechutila, mne zas naopak áno, avšak iba v malom množstve).
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť