Tuniakové placky

Pridal: Spinava kuchyna je s, 19.12.2013
Kategorie: Ryby a morské plody
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: Spinava kuchyna je s, 19.12.2013
Kategorie: Ryby a morské plody
SUROVINY
1 konzervatuniak (kúsky)
1 ksjarná cibuľka
hrsťpetržlenová vňať
1 ksčili paprička
1 PLrybia omáčka
soľ
mleté čierne korenie
2 ksvajcia
Omáčka
3 PLrybia omáčka
1 ČLtrstinový cukor
2 PLšťava z citróna
- Tuniaka zlejeme a necháme dobre odkvapkať. Medzitým si nadrobno nakrájame jarnú cibuľku, petržlenovú vňať a čili papričku.
- Suroviny dáme do misky, pridáme tuniaka (vidličkou ho rozoberieme na menšie kúsky), rybiu omáčku a rozšľahané vajcia. Premiešame. Pridáme štipku soli a mleté čierne korenie.
- Na panvicu si nalejeme asi 10 lyžíc slnečnicového oleja a na miernom ohni ho zohrejeme.
- V rukách si vytvarujeme guľku a dáme ju do rozpáleného olej a roztlačíme až nám vznikne placka.
- Opekáme z oboch strán dozlatista. Vyberieme na papierovú utierku a necháme odkvapkať.
KOMENTÁRE K RECEPTU