NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Tmavé trubičky
Tmavé trubičky
Recept Tmavé trubičky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Katka    ·   28.12.2013

Tmavé trubičky

Suroviny
350 g
hladká múka
150 g
práškový cukor
180 g
maslo
70 g
mleté orechy
1 ks
vajce
1 ks
žĺtok
1 PL
kakao

Parížsky krém:

1/4 L
šľahačka
70 g
strúhaná čokolada
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na dosku preosejeme múku, pridáme suroviny a vypracujeme cesto.

  2. Z cesta vyváľame plát s hrúbkou približne 2 mm. Radielkom na cesto nakrájame obdĺžniky cca 4 x 6 cm.
  3. Tieto potom natočíme na kovové trubičky, ktoré je možné zakúpiť v obchodoch s kuchynskými
    potrebami. Rozmer obdĺžnika vtedy závisí od veľkosti trubičiek.

  4. Takto pripravené trubičky dáme na potretý plech a pečieme približne 10 minút.

  5. Z upečených trubičiek odstránime formu  a polejeme čokoládou. Ja som ponorila oba konce.

  6. Pripravíme si plnku. Šľahačku s nastrúhanou čokoládou privedieme do varu a dáme vychladiť. Vychladenú vyšľaháme a pomocou sáčku plníme trubičky.

 


Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár