Tmavé trubičky

Pridal: Katka, 28.12.2013
Kategorie: Dezerty, Vianoce, Sviatočné pečenie
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: Katka, 28.12.2013
Kategorie: Dezerty, Vianoce, Sviatočné pečenie
SUROVINY
350 ghladká múka
150 gpráškový cukor
180 gmaslo
70 gmleté orechy
1 ksvajce
1 ksžĺtok
1 PLkakao
Parížsky krém:
1/4 Lšľahačka
70 gstrúhaná čokolada
- Na dosku preosejeme múku, pridáme suroviny a vypracujeme cesto.
- Z cesta vyváľame plát s hrúbkou približne 2 mm. Radielkom na cesto nakrájame obdĺžniky cca 4 x 6 cm.
- Tieto potom natočíme na kovové trubičky, ktoré je možné zakúpiť v obchodoch s kuchynskými potrebami. Rozmer obdĺžnika vtedy závisí od veľkosti trubičiek.
- Takto pripravené trubičky dáme na potretý plech a pečieme približne 10 minút.
- Z upečených trubičiek odstránime formu a polejeme čokoládou. Ja som ponorila oba konce.
- Pripravíme si plnku. Šľahačku s nastrúhanou čokoládou privedieme do varu a dáme vychladiť. Vychladenú vyšľaháme a pomocou sáčku plníme trubičky.
KOMENTÁRE K RECEPTU