Tmavé trubičky

Recept Tmavé trubičky

Pridal: Katka, 28.12.2013

Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianoce

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

350 ghladká múka
150 gpráškový cukor
180 gmaslo
70 gmleté orechy
1 ksvajce
1 ksžĺtok
1 PLkakao

Parížsky krém:

1/4 Lšľahačka
70 gstrúhaná čokolada

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na dosku preosejeme múku, pridáme suroviny a vypracujeme cesto.

  2. Z cesta vyváľame plát s hrúbkou približne 2 mm. Radielkom na cesto nakrájame obdĺžniky cca 4 x 6 cm.
  3. Tieto potom natočíme na kovové trubičky, ktoré je možné zakúpiť v obchodoch s kuchynskými
    potrebami. Rozmer obdĺžnika vtedy závisí od veľkosti trubičiek.

  4. Takto pripravené trubičky dáme na potretý plech a pečieme približne 10 minút.

  5. Z upečených trubičiek odstránime formu  a polejeme čokoládou. Ja som ponorila oba konce.

  6. Pripravíme si plnku. Šľahačku s nastrúhanou čokoládou privedieme do varu a dáme vychladiť. Vychladenú vyšľaháme a pomocou sáčku plníme trubičky.

 


PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť