Talianské tarallucci

Pridal: moj sladky svet, 29.12.2013
Kategorie: Chuťovky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Tento recept pochádza konkrétne z Calabrie, kde ich kedysi pripravovali na sviatky aj chudobnejšie rodiny. Tarallucci sa v Taliansku robia na viacero spôsobov: s bielym či červeným vínom, s vareným vínom, zo zemiakov, na slano... Ja vkladám sladkú verziu. Hotové tarallucci by sa mali obaliť v sirupe z fíg, ktorý má hustú konzistenciu asi ako med. Ťažko ho ale dostanete kúpiť inde ako v Calabrii. Ja som ho nahradila čučoriedkovou marmeládou. suroviny sú na 20 kusov.
FOTKA OD VÁS
Pridal: moj sladky svet, 29.12.2013
Kategorie: Chuťovky
SUROVINY
3 ksvajce
2 veľké PLkryštálový cukor
podľa potrebyhladká múka
z 1 kusupomarančová kôra
štipkaprášok do pečiva
- Vajcia rozšľaháme vidličkou, pridáme cukor, kôru z pomaranča a prášok do pečiva.
- Postupne pridávame múku, kým dostaneme cesto, ktoré sa nám dá formovať. Tuhosťou by sa malo podobať na linecké cesto.
- Z cesta robíme šúlky s priemerom asi 1 cm a dlhé 15 cm.
- Konce prekrížime, stlačíme, aby spolu držali a vyprážame v oleji z oboch strán do svetlohnedej farby.
- Ešte teplé ich obalíme v marmeláde a necháme vychladnúť. S
- kladujeme ich pri izbovej teplote alebo v chladnejšej miestnosti. Vydržia asi týždeň.
- Dobrú chuť!
KOMENTÁRE K RECEPTU