Špaldové rožky

Recept Špaldové rožky

Pridal: Spinava kuchyna je s, 8.12.2013

Kategorie: Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Áno, stal sa zo mňa maniak, priznávam. Jednoducho si našu domácnosť bez domáceho, čerstvého, voňavého pečiva už nedokážem predstaviť. Takže ponúkam vám ďalší recept do série :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 8.12.2013

Kategorie: Pečivo

SUROVINY

200 g (ak máte špaldovú hladkú múku určite ju použite, ak nie postačí aj pšeničná)hladká múka
350 g celozrnná špaldová múka
250 ml (vlažné)mlieko
1 ksvajce
100 mlolivový olej
1 KLsoľ
1/2 baleniasušené droždie
medzi prstycukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do misky nasypeme droždie, prilejeme mlieko, dobre rozmiešame a pridáme štipku cukru.
  2. Necháme vzísť kvások - cca 10 minút.
  3. V druhej miske si zmiešame múky a soľ.
  4. Ku kvásku pridáme múku so soľou, vajce a olej. Vypracujeme hladké, nelepivé cesto (je trošku tuhšie, takže musíte vyvinúť dostatok sily aby ste ho dobre spracovali).
  5. Prikryjeme a necháme kysnúť 1 hodinu.
  6. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 8 častí a z každej vytvarujeme guľku.
  7. Z každej guľky vyvaľkáme kruh (nie veľmi na tenko).
  8. Cesto začneme z jednej strany stáčať.
  9. A vytvarujeme rožok.
  10. Rožky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, prikryjeme a necháme kysnúť ďalšiu hodinu alebo kým cesto zdvojnásobí svoj objem.
  11. Rožky po vykysnutí potrieme slanou vodou.
  12. Rúru si vyhrejeme na 240°C, na spodok rúry dáme plech (hrejeme ho spolu s rúrou).
  13. Keď je rúra vyhriatá dáme plech s rožkami do vnútra, na spodný plech nalejeme pohár vody a zavrieme.
  14. Pečieme cca 15 - 20 minút.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť