Ružové dukáty s kúskami ruží
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
100 g mliečna čokoláda
2 hrste (nie z kvetinárstva ani nijako ošetrené!)čerstvé lupene ruží
15gkakaové maslo
1 ksbielko
kryštálový cukor
- Ruže si opláchneme a do sucha usušíme.
- Ideálne je, keď ich dáme na čistú utierku a dáme na ne sitko na cesto aby nám neušli a sušíme ich asi minútu so sušičkou na vlasy.
- Vo vodnom kúpeli roztopíme kakaové maslo a pridáme lupienky ruží.
- Poriadne premiešame aby ruže vstrebalili maslo.
- Dáme na bok a necháme lúhovať minimálne 3 hodiny (ideálne je cez noc v uzatvorenej krabičke v chladničke).
- Počas lúhovania stuhne kakakové maslo, takže pred použitím ho znova aj s ružami roztopíme vo vodnom kúpeli.
- Potom cez malé sitko prepasírujeme maslo a časť ruží zmixujeme na takmer kašu tak, aby nám zostalo asi na 1 čajovú lyžičku.
- Čokoládu si vytemperujeme:
- Do čokolády primiešame ružami ochutené maslo a zmixované ruže.
- Čokoládu necháme vychladnúť asi 3 minúty a na papier na pečenie alebo na ozdobný papier robíme dukáty (lyžičkou alebo zo sáčku).
- Ak nechceme aby dukáty mali špičku môžeme ich na koniec prikriť potravinárskou fóliou a zo spodkom poháru roztlačiť všetky na rovnakú veľkosť a rovnakú hrúbku.
- Do misky si rozbijeme bielko a do druhej misky si dáme cukor.
- Povyberáme krajšie lupienky ruží a namočíme ich do bielka a hneď do cukru.
- Sušíme ich na papiery na pečenie z ktorého ich vieme potom ľahko zdvihnúť.
- Na dukátiky ich lepíme pomocou čokolády.
KOMENTÁRE K RECEPTU