Rolovaný zajačí chrbát

Recept Rolovaný zajačí chrbát

Pridal: S varechou v ruke, 16.12.2013

Kategorie: Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Rolovaný zajačí chrbát na víne, s parmskou šunkou, lístkami šalvie a v špenátovo šampiňónovej omáčke

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 16.12.2013

Kategorie: Mäso

SUROVINY

filé zo zajačieho chrba
dijonská horčica
sušené paradajky
parmská šunka
šalvia
šalotka
cesnak
špenát
šampiňóny
smotana
maslo
olivový olej
biele suché víno
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso som naklepal cez fóliu a natrel som ho dijonskou horčicou, na vrch som naukladal nakrájané sušené paradajky a listy šalvie, zakryl som šunkou a zroloval som.

  2. Potom som každú rolku previazal špagátom a na masle s olejom a cesnakom nechal zatiahnuť.

  3. Preložil som ich aj s výpekom do zapekacej misy.

  4. Na panvici som orestoval šalotku a podlial som ju dobrým suchým vínom.

  5. Keď sa víno zredukovalo, pridal som nakrájané šampiňóny a lístky špenátu, po chvíľke som dochutil soľou a podlial smotanou.

  6. Dusil som asi 15 minút, smotana zhustla, tak som odstavil a zalial som omáčkou závitky.
  7. Dal som do vyhriatej rúry asi na 35 minút a 170°C.

  8. Podával som s bagetkou a suchým bielym vínom. Dobrú chuť :)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť