NajRecept.sk Dezerty Sušienky Pomarančovo-kokosové crinkles
Pomarančovo-kokosové crinkles
Recept Pomarančovo-kokosové crinkles
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Katka    ·   21.12.2013

Pomarančovo-kokosové crinkles

Na tieto úžasné sušienky som sa pripravovala dlho. Stále som totiž nemala čas na to, aby som sa postavila do kuchyne a niečo upiekla. Teraz som konečne doplnila svoj deficit a pripravila Crinkles - popraskance prevoňané pomarančovou kôrou a chuť im dodal kokos spolu s pomarančovou šťavou. Sú premiérou a teší ma , že sa podarili :) Tiež som spolu s nimi pripravovala i macrons no tie radšej nepridám lebo ich výzor nie je vhodný prezentácie... I keď chuťovo sú perfektné, ešte doladiť vizáž a pribudnú na stránke ;-) Tak poďme spolu na odhalenie receptu úžasných pomarančovo-kokosových crinkles :-)

Suroviny
150 g
cukor kryštálový
240 g
hladká múka
90 g
kokos
1/2 balenia
kypriaci prášok
2 ks
vajce
60 g (mäkké)
maslo
z 1 kusu väčšieho pomaranča
pomarančová kôra
z 1/2 pomaranča
pomarančová šťava

Na obalenie:

preosiatý
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäkké maslo vymiešame spolu s cukrom.
  2. Primiešame po jednom vajcia, pomarančovú kôru a pomarančovú šťavu.
  3.  V druhej miske si spolu dobre premiešame hladkú múku, kypriaci prášok a kokos.
  4.  Zmes po častiach primiešame k maslovej zmesi a vypracujeme cesto. Bude sa vám trochu lepiť na ruky, no keď ho vložíte na približne 20 minút do chladničky bude to lepšie ;-)
  5.  Vyberieme cesto z chladničky a tvarujeme malé guličky vo veľkosti vlašského orecha. Ja som robila najskôr väčšie guličky, no napuchli a boli naozaj veľké takže naozaj stačí malá veľkosť :-)
  6.  Vytvarované guličky obalíme v práškovom cukre a už ich viac netvarujeme iba položíme na papierom na pečenie vyloženým plechom. Guličky sa dotvarujú počas pečenia samé.Medzi guličkami nechávame takú medzeru, aby keď napuchnú pri pečení sa nezlepili.
  7.  Plech vložíme do predhriatej rúry na 160 °C a pečieme približne 15 minút. Crinkles budú ešte trošičku mäkké po vybratí ale to nevadí.
  8.  Crinkles uložíme do uzatvárateľnej dózy aby sa na vzduchu nevysušili a dózu uložiť na tajné miesto nech Vám ich nikto tajne nepoje :-)
 

 

Komentáre k receptu
Mira91    ·   17.12.2023   ·   Odpovedať   ·  

Prosim Vas, mne po par dnoch zavrete v doze zvlhli. Je to v poriadku? Nemozu teraz splesniviet? 🤔

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár