Pizza slimáky

Recept Pizza slimáky

Pridal: Katka, 18.12.2013

Kategorie: Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Poznáte to - rýchlo niečo malé na stôl ide návšteva! Vtedy prichádzajú na scénu tieto úžasné a jednoduché pizza slimáčiky. Môžete do nich použiť suroviny podľa svojej chuti a predstavy. Ja používam okrem uvedeného aj nasekané olivy, šampiňóny či kukuricu - podľa toho na čo máme chuť alebo čo má v ponuke špajza s chladničkou. Na ich prípravu použite lístkové cesto alebo kysnuté. To už nechám na Vás. Nám chutia hlavne z lístkového, pretože dobre chrumkajú :-) Ich príprava je jednoduchá, takže ju zvládnu aj menej zdatné gazdinky a s veľkým predpokladom i naše mužské pokolenie. Takže šup poďme na to.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Katka, 18.12.2013

Kategorie: Chuťovky

SUROVINY

1 balenielístkové cesto
6 PLparadajkový pretlak
100 g (plátky)šunka
100 g (strúhaný)tvrdý syr
1 ksvajce
1/2 PLbazalka
1(2 PLoregáno
na posypanierasca

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru predhrejeme na teplotu 180 - 200 °C.
  2. Lístkové cesto rozvaľkáme na jemne pomúčenej doske na tenko.
  3. Paradajkový pretlak zmiešame s bylinkami a potrieme ním vyvaľkané cesto.
  4. Uložíme plátky šunky a posypeme strúhaným syrom.
  5. Cesto zrolujeme na pevno a vložíme na približne 10 minút do chladničky.
  6. Vyberieme z chladničky a nakrájame na kolieska hrubé asi 0,5 - 1 centimeter.
  7. Uložíme na papierom vyložený plech a potrieme trochou rozšľahaného vajca.
  8. Posypeme zľahka rascou.
  9. Dáme piecť na 12 minút alebo kým začnú okraje ružovieť.
Pizza slimáčiky podávame za tepla či za studena - chutiť budú vždy :-)  
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť