NajRecept.sk Dezerty Muffiny a Cupcakes Fotorecept | Mini cheesecake Lindt
Fotorecept | Mini cheesecake Lindt
Fotorecept | Mini cheesecake Lindt
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   27.12.2013

Fotorecept | Mini cheesecake Lindt

Dnes vám ponúkam ďalšiu dobrotu - tentokrát pečenú -Mini cheesecake Lindt s malým prekvapení uprostred - schovaným karamelovým bonbónom Lindt. Dezerty s karamelovými bonbónmi , ktoré vám ponúkam sú z kategórie náročnejšie, ale tá kvalita bonbónov si to aj vyžaduje. Jednoducho povedané, výnimočnosť za výnimočnosť. Suroviny sú na 6 mini cheesecake-ov

Suroviny

Podložka:

150 g
polohrubá múka
75 g
práškový cukor
1/2 KL
prášok do pečiva
50 - 75 g (množstvo záleží od veľkosti vajcia)
maslo
1 PL (preosiaté)
kakao
1 ks
vajce

Tvarohová vrstva:

250 g
mäkký tvaroh
250 ml
mlieko
75 g
práškový cukor
50 ml
olej
1/2 balenia
vanilkový puding
2 ks
žĺtok
karamelové bonbóny Lindt

Snehová vrstva:

2 ks
bielok
120 g
cukor
štipka
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
    1. V miske zmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, cukor, kakao, maslo a zĺtok.
    2. Spracujeme cesto, zabalíme do fólie a odložíme do chladničky zachladiť na cca 30 minút.
    3. Pripravíme si kovové formičky. Z papiera na pečenie striháme pásy na výšku formičiek a dĺžku tak, aby sa nám konce papierovej obruče prekrývali.
    4. Môžeme si pomôcť, aby sa papier netočil, jemne namočíme prst do oleja a potrieme koniec papierového pásu. Pekne sa konce spoja a papier sa prestane točiť.
    5. Formičky uložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
    6. Cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a vykrojime formičkou podložky na mini cheesecakes.
    7. Uložíme do formičiek. Cesto je dosť jemne, pomôžeme si nožom  s okrúhlym  koncom. Najlepšie ak máte silikónovú podložku, netreba podsypávať a pridávať viac múky. Ak nemáte silikónovú podložku, podsypujte iba minimom múky.
    8. Pripravíme si plnku zmiešaním všetkých surovín na tvarohovú vrstvu.
    9. Tvarohovú zmes rozdelíme do formičiek asi 0,5 cm - 1 cm od vrchného okraja.
    10. Do prostriedku vložíme karamelový bonbón Lindt Lindor Caramel.
    11. Pečieme vo  vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 25 minút.
    12. Necháme vychladiť vo formičkách.
    13. Potom vyberieme z formičiek a odstránime papier na pečenie. Ak by pri pečeni  vrch začal rýchlo  hnednúť, tak položíme na  vrch formičiek  papier na pečenie.
    14. Bielková pen: Bielka šľaháme so štipkou soli.
    15. Keď bielka začnú belieť, pridáme cukor a prešľaháme.
    16. Misku preložíme nad parou a šľaháme asi 10 minút. Dávame pozor, aby sa dno misky nedotýkalo vody. 
    17. Keď už máme sneh pekne našľahaný, tuhý a metličky zanechávajú stopy, preložíme sneh do cukrárenského vrecka a na vychladnuté mini cheesecaky nastriekam snehové čiapočky.
    18. Flambovacou pištolou môžeme jemne ošľahnúť plamenňom penu. Ak nemáme flambovaciu pištol, tak dáme pod gril na pár minút. Tento krok možno úplne vynechať. Na chuti to nič nezmení. 
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár