Fotorecept | Mini cheesecake Lindt

Mini cheesecake Lindt

By 27. decembra 2013

Dnes vám ponúkam  ďalšiu dobrotu - tentokrát pečenú -Mini cheesecake Lindt  s malým prekvapení uprostred -  schovaným karamelovým bonbónom Lindt. Dezerty s karamelovými bonbónmi , ktoré vám ponúkam sú z kategórie náročnejšie, ale tá kvalita bonbónov si to aj vyžaduje. Jednoducho povedané,  výnimočnosť za výnimočnosť.

Suroviny sú na 6 mini cheesecake-ov

Ingredients

Instructions

    1. V miske zmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, cukor, kakao, maslo a zĺtok.Mini cheesecake Lindt
    2. Spracujeme cesto, zabalíme do fólie a odložíme do chladničky zachladiť na cca 30 minút.
    3. Pripravíme si kovové formičky. Z papiera na pečenie striháme pásy na výšku formičiek a dĺžku tak, aby sa nám konce papierovej obruče prekrývali.
    4. Môžeme si pomôcť, aby sa papier netočil, jemne namočíme prst do oleja a potrieme koniec papierového pásu. Pekne sa konce spoja a papier sa prestane točiť.Mini cheesecake Lindt
    5. Formičky uložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
    6. Cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a vykrojime formičkou podložky na mini cheesecakes.Mini cheesecake Lindt
    7. Uložíme do formičiek. Cesto je dosť jemne, pomôžeme si nožom  s okrúhlym  koncom. Najlepšie ak máte silikónovú podložku, netreba podsypávať a pridávať viac múky. Ak nemáte silikónovú podložku, podsypujte iba minimom múky.Mini cheesecake Lindt
    8. Pripravíme si plnku zmiešaním všetkých surovín na tvarohovú vrstvu.Mini cheesecake Lindt
    9. Tvarohovú zmes rozdelíme do formičiek asi 0,5 cm - 1 cm od vrchného okraja.
    10. Do prostriedku vložíme karamelový bonbón Lindt Lindor Caramel.Mini cheesecake Lindt
    11. Pečieme vo  vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 25 minút.
    12. Necháme vychladiť vo formičkách.
    13. Potom vyberieme z formičiek a odstránime papier na pečenie. Ak by pri pečeni  vrch začal rýchlo  hnednúť, tak položíme na  vrch formičiek  papier na pečenie.
    14. Bielková pen: Bielka šľaháme so štipkou soli.
    15. Keď bielka začnú belieť, pridáme cukor a prešľaháme.
    16. Misku preložíme nad parou a šľaháme asi 10 minút. Dávame pozor, aby sa dno misky nedotýkalo vody. Mini cheesecake Lindt
    17. Keď už máme sneh pekne našľahaný, tuhý a metličky zanechávajú stopy, preložíme sneh do cukrárenského vrecka a na vychladnuté mini cheesecaky nastriekam snehové čiapočky.
    18. Flambovacou pištolou môžeme jemne ošľahnúť plamenňom penu. Ak nemáme flambovaciu pištol, tak dáme pod gril na pár minút. Tento krok možno úplne vynechať. Na chuti to nič nezmení. Mini cheesecake Lindt
      Mini cheesecake Lindt

 

Print

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (4 hlasov, priemerne: 4,50 z 5)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *