Fotorecept | Mini cheesecake Lindt

Fotorecept | Mini cheesecake Lindt

Pridal: adkas-tastyfood, 27.12.2013

Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dnes vám ponúkam ďalšiu dobrotu - tentokrát pečenú -Mini cheesecake Lindt s malým prekvapení uprostred - schovaným karamelovým bonbónom Lindt. Dezerty s karamelovými bonbónmi , ktoré vám ponúkam sú z kategórie náročnejšie, ale tá kvalita bonbónov si to aj vyžaduje. Jednoducho povedané, výnimočnosť za výnimočnosť. Suroviny sú na 6 mini cheesecake-ov

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 27.12.2013

Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty

SUROVINY

Podložka:

150 gpolohrubá múka
75 gpráškový cukor
1/2 KLprášok do pečiva
50 - 75 g (množstvo záleží od veľkosti vajcia)maslo
1 PL (preosiaté)kakao
1 ksvajce

Tvarohová vrstva:

250 gmäkký tvaroh
250 mlmlieko
75 gpráškový cukor
50 mlolej
1/2 baleniavanilkový puding
2 ksžĺtok
karamelové bonbóny Lindt

Snehová vrstva:

2 ksbielok
120 gcukor
štipkasoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
    1. V miske zmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, cukor, kakao, maslo a zĺtok.
    2. Spracujeme cesto, zabalíme do fólie a odložíme do chladničky zachladiť na cca 30 minút.
    3. Pripravíme si kovové formičky. Z papiera na pečenie striháme pásy na výšku formičiek a dĺžku tak, aby sa nám konce papierovej obruče prekrývali.
    4. Môžeme si pomôcť, aby sa papier netočil, jemne namočíme prst do oleja a potrieme koniec papierového pásu. Pekne sa konce spoja a papier sa prestane točiť.
    5. Formičky uložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
    6. Cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a vykrojime formičkou podložky na mini cheesecakes.
    7. Uložíme do formičiek. Cesto je dosť jemne, pomôžeme si nožom  s okrúhlym  koncom. Najlepšie ak máte silikónovú podložku, netreba podsypávať a pridávať viac múky. Ak nemáte silikónovú podložku, podsypujte iba minimom múky.
    8. Pripravíme si plnku zmiešaním všetkých surovín na tvarohovú vrstvu.
    9. Tvarohovú zmes rozdelíme do formičiek asi 0,5 cm - 1 cm od vrchného okraja.
    10. Do prostriedku vložíme karamelový bonbón Lindt Lindor Caramel.
    11. Pečieme vo  vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 25 minút.
    12. Necháme vychladiť vo formičkách.
    13. Potom vyberieme z formičiek a odstránime papier na pečenie. Ak by pri pečeni  vrch začal rýchlo  hnednúť, tak položíme na  vrch formičiek  papier na pečenie.
    14. Bielková pen: Bielka šľaháme so štipkou soli.
    15. Keď bielka začnú belieť, pridáme cukor a prešľaháme.
    16. Misku preložíme nad parou a šľaháme asi 10 minút. Dávame pozor, aby sa dno misky nedotýkalo vody. 
    17. Keď už máme sneh pekne našľahaný, tuhý a metličky zanechávajú stopy, preložíme sneh do cukrárenského vrecka a na vychladnuté mini cheesecaky nastriekam snehové čiapočky.
    18. Flambovacou pištolou môžeme jemne ošľahnúť plamenňom penu. Ak nemáme flambovaciu pištol, tak dáme pod gril na pár minút. Tento krok možno úplne vynechať. Na chuti to nič nezmení. 
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť