Fotorecept | Mini cheesecake Lindt

Pridal: adkas-tastyfood, 27.12.2013
Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Dnes vám ponúkam ďalšiu dobrotu - tentokrát pečenú -Mini cheesecake Lindt s malým prekvapení uprostred - schovaným karamelovým bonbónom Lindt. Dezerty s karamelovými bonbónmi , ktoré vám ponúkam sú z kategórie náročnejšie, ale tá kvalita bonbónov si to aj vyžaduje. Jednoducho povedané, výnimočnosť za výnimočnosť. Suroviny sú na 6 mini cheesecake-ov
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas-tastyfood, 27.12.2013
Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty
SUROVINY
Podložka:
150 gpolohrubá múka
75 gpráškový cukor
1/2 KLprášok do pečiva
50 - 75 g (množstvo záleží od veľkosti vajcia)maslo
1 PL (preosiaté)kakao
1 ksvajce
Tvarohová vrstva:
250 gmäkký tvaroh
250 mlmlieko
75 gpráškový cukor
50 mlolej
1/2 baleniavanilkový puding
2 ksžĺtok
karamelové bonbóny Lindt
Snehová vrstva:
2 ksbielok
120 gcukor
štipkasoľ
- Spracujeme cesto, zabalíme do fólie a odložíme do chladničky zachladiť na cca 30 minút.
- Pripravíme si kovové formičky. Z papiera na pečenie striháme pásy na výšku formičiek a dĺžku tak, aby sa nám konce papierovej obruče prekrývali.
- Formičky uložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
- Tvarohovú zmes rozdelíme do formičiek asi 0,5 cm - 1 cm od vrchného okraja.
- Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 25 minút.
- Necháme vychladiť vo formičkách.
- Potom vyberieme z formičiek a odstránime papier na pečenie. Ak by pri pečeni vrch začal rýchlo hnednúť, tak položíme na vrch formičiek papier na pečenie.
- Bielková pen: Bielka šľaháme so štipkou soli.
- Keď bielka začnú belieť, pridáme cukor a prešľaháme.
- Keď už máme sneh pekne našľahaný, tuhý a metličky zanechávajú stopy, preložíme sneh do cukrárenského vrecka a na vychladnuté mini cheesecaky nastriekam snehové čiapočky.
KOMENTÁRE K RECEPTU