Linecké koláčiky plnené punčovou plnkou
Pridané: 3.7.2014
Zase jeden druh koláčikov pochádzajúcich z Talianska. Neapol a Sicília sú miesta, ktoré bez ochutnania určitých sladkých špecialít nemožno obísť. A tieto "biscotti napoletani" pochádzajú práve z Neapolu. V ich recepte ale robia plnku výlučne z višní. Sirup, marmeláda, likér - všetko je višňové. Dokonca do plnky pridávajú kúsky višní. Ja som si ale recept zase trošku upravila na môj spôsob. Pripravíme si linecké cesto. Ak nemáte svoj recept, jeden nájdete na tomto linku.
ZOBRAZIŤ RECEPT
Viedenské tvarohové palacinky zapečené v rúre
Pridané: 18.3.2021
V porovnaní s tradičnými tvarohovými palacinkami sú oveľa jemnejšie a chutnejšie. Sú síce časovo náročnejšie, ale tá chuť je naozaj božská! Keď som skúšala prvýkrát tento recept, použila som jemný tvaroh, nedržalo mi to tvar, ale na druhýkrát som použila tvaroh v kocke a to už teda bola pochúťka. Aj vzhľadom, aj chuťovo :) Autor: Jaja
ZOBRAZIŤ RECEPT
Staročeský závin
Pridané: 6.10.2020
Tento závin sa síce pečie skoro hodinu, ale na prípravu je rýchly a jednoduchý. Pri vaľkaní cesta je dôležité, aby ste nemali príliš tenké cesto, lebo potom závin praská. Ja sama som ubrala aj na lekvárovej náplni. Tej malo byť asi 400 g. Ja som mala lekvár v pohári s obsahom 230 g a stačilo to. V recepte si všimnite, že som použila celozrnnú múku. Kto by ju nechcel kupovať, tak ju, samozrejme, môže nahradiť hladkou múkou. Autor: Dvě v troubě
ZOBRAZIŤ RECEPT
Medové ,,pišingry,,
Pridané: 7.10.2020
Medové pečivo musí byť na Vianoce na každom stole. Aspoň to je pre mňa znak Vianoc, kedy v dome alebo v byte vonia škorica, med a jedia sa medové koláče a cukrovinky. Kedysi dávno moja babička pripravovala medové pišingry. Po dlhej dobe som vytiahla starú kuchárku, kde som mala tento recept uložený s výkričníkom, že je fantastický a musela som ho skúšať aj mimo Vianoc. Pripomenula som si detské časy, keď sme to jedli ako blázni. Autor: Petra H.
ZOBRAZIŤ RECEPT