Medové trubičky

Pridal: moj sladky svet, 29.12.2013
Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianoce
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Suroviny sú na približne 60 kusov.
FOTKA OD VÁS
Pridal: moj sladky svet, 29.12.2013
Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianoce
SUROVINY
1 ksvajce
170 ghladká múka
140 gpráškový cukor
40 gmed
štipkaprášok do pečiva
Plnka:
1 konzerva (skaramelizované)salko
v pomere 1:1 k salkumaslo
Zdobenie:
čokoláda
- Zo surovín vymiesime cesto, zabalíme do fólie a necháme postáť hodinu pri izbovej teplote.
- Potom ho vyvaľkáme na tenko (asi 1-2 mm) a vykrojíme kolieska s priemerom 5 cm.
- Dáme ich na papier na pečenie a upečieme pri 160 °C. Sú hotové rýchlo, keď okraje začnú chytať farbu.
- Hneď po vybratí z rúry ich odlepíme od papiera pomocou noža, otočíme a rýchlo zrolujeme pomocou varešky. Odporúčam ich piecť max. po 5-6 kusov, lebo viac skrútiť nestihneme a začnú nám tvrdnúť a lámať sa.
- Vychladnuté trubičky naplníme plnkou zo skaramelizovaného salka a masla (pomer 1:1).
- Konce namočíme do čokolády.
KOMENTÁRE K RECEPTU