Medové trubičky

Recept Medové trubičky

Pridal: moj sladky svet, 29.12.2013

Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianoce

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Suroviny sú na približne 60 kusov.

FOTKA OD VÁS

Pridal: moj sladky svet, 29.12.2013

Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianoce

SUROVINY

1 ksvajce
170 ghladká múka
140 gpráškový cukor
40 gmed
štipkaprášok do pečiva

Plnka:

1 konzerva (skaramelizované)salko
v pomere 1:1 k salkumaslo

Zdobenie:

čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zo surovín vymiesime cesto, zabalíme do fólie a necháme postáť hodinu pri izbovej teplote.

  2. Potom ho vyvaľkáme na tenko (asi 1-2 mm) a vykrojíme kolieska s priemerom 5 cm.

  3. Dáme ich na papier na pečenie a upečieme pri 160 °C. Sú hotové rýchlo, keď okraje začnú chytať farbu.

  4. Hneď po vybratí z rúry ich odlepíme od papiera pomocou noža, otočíme a rýchlo zrolujeme pomocou varešky. Odporúčam ich piecť max. po 5-6 kusov, lebo viac skrútiť nestihneme a začnú nám tvrdnúť a lámať sa.

  5. Vychladnuté trubičky naplníme plnkou zo skaramelizovaného salka a masla (pomer 1:1).

  6. Konce namočíme do čokolády.


PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť