Marcipánové nepečené bonbóny

Marcipánové nepečené bonbóny

By 8. decembra 2013

Odkedy som ich prvý krát vyskúšala, odvtedy ich pravidelné robí. Sú vynikakúce.

Dnes som ich ,,odela" do vianočného šatu 🙂 Teda aspoň som sa o to pokúsila. Marcipánové bonbóny sú výborná záležitosť a v tomto vianočnom šate boli príjemným spestrením na tácke s vianočnými cukrovinkami.

Ingredients

Instructions

  1. Marhule nasekáme na drobné kúsky, marcipán postrúhame na strúhadle na jablká.

  2. Pridáme ostatné ingrediencie a spracujeme masu.

  3. Dochutíme rumom podľa potreby.

  4. Z masy formujeme menšie guľky a odložíme ich do chladničky schladiť - lepšie sa potom máčajú v čokoláde.

  5. Medzitým si roztopíme čokoládu nad parou.

  6. Ochladené bonbóny namáčame v čokoláde tak, že si bonbón napichneme na špáradlo, namočíme do rozpustenej čokolády, necháme odkvapkať a potom špáratko vsunieme do medzery na vidličke.

  7. Špáratko vytiahneme z bonbónu a položíme ho opatrne na mriežku alebo alobal sttuhnúť.

  8. Keď čokoládová poleva stuhne, pokračujeme v zdobení ďalej ľubovoľne.

  9. Uložíme do papierových košíčkov.

Marcipanove bonbony

Print

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *