Marcipánové nepečené bonbóny

Recept Marcipánové nepečené bonbóny
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Odkedy som ich prvý krát vyskúšala, odvtedy ich pravidelné robí. Sú vynikakúce. Dnes som ich ,,odela" do vianočného šatu :-) Teda aspoň som sa o to pokúsila. Marcipánové bonbóny sú výborná záležitosť a v tomto vianočnom šate boli príjemným spestrením na tácke s vianočnými cukrovinkami.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

200 g (strúhané), môžete použiť aj Marína keksypiškóty
5 PL mleté, alebo mandleorechy
100 gsušené marhule
150 - 200 g ( u mňa Golden marcipán)marcipán
50 g (roztopené)maslo
3 PLpráškový cukor
na dochutenierum

Poleva:

120 - 150 gtmavá čokoláda
1 - 2 KLolej

Vianočné zdobenie:

trochu a rozpustená biela čokoláda
kandizované ovocie
zelené gumené cukríky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Marhule nasekáme na drobné kúsky, marcipán postrúhame na strúhadle na jablká.

  2. Pridáme ostatné ingrediencie a spracujeme masu.

  3. Dochutíme rumom podľa potreby.

  4. Z masy formujeme menšie guľky a odložíme ich do chladničky schladiť - lepšie sa potom máčajú v čokoláde.

  5. Medzitým si roztopíme čokoládu nad parou.

  6. Ochladené bonbóny namáčame v čokoláde tak, že si bonbón napichneme na špáradlo, namočíme do rozpustenej čokolády, necháme odkvapkať a potom špáratko vsunieme do medzery na vidličke.

  7. Špáratko vytiahneme z bonbónu a položíme ho opatrne na mriežku alebo alobal sttuhnúť.

  8. Keď čokoládová poleva stuhne, pokračujeme v zdobení ďalej ľubovoľne.

  9. Uložíme do papierových košíčkov.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť