NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Marcipánové nepečené bonbóny
Marcipánové nepečené bonbóny
Recept Marcipánové nepečené bonbóny
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   8.12.2013

Marcipánové nepečené bonbóny

Odkedy som ich prvý krát vyskúšala, odvtedy ich pravidelné robí. Sú vynikakúce. Dnes som ich ,,odela" do vianočného šatu :-) Teda aspoň som sa o to pokúsila. Marcipánové bonbóny sú výborná záležitosť a v tomto vianočnom šate boli príjemným spestrením na tácke s vianočnými cukrovinkami.

Suroviny
200 g (strúhané), môžete použiť aj Marína keksy
piškóty
5 PL mleté, alebo mandle
orechy
100 g
sušené marhule
150 - 200 g ( u mňa Golden marcipán)
marcipán
50 g (roztopené)
maslo
3 PL
práškový cukor
na dochutenie
rum

Poleva:

120 - 150 g
tmavá čokoláda
1 - 2 KL
olej

Vianočné zdobenie:

trochu a rozpustená
biela čokoláda
kandizované ovocie
zelené gumené cukríky
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Marhule nasekáme na drobné kúsky, marcipán postrúhame na strúhadle na jablká.

  2. Pridáme ostatné ingrediencie a spracujeme masu.

  3. Dochutíme rumom podľa potreby.

  4. Z masy formujeme menšie guľky a odložíme ich do chladničky schladiť - lepšie sa potom máčajú v čokoláde.

  5. Medzitým si roztopíme čokoládu nad parou.

  6. Ochladené bonbóny namáčame v čokoláde tak, že si bonbón napichneme na špáradlo, namočíme do rozpustenej čokolády, necháme odkvapkať a potom špáratko vsunieme do medzery na vidličke.

  7. Špáratko vytiahneme z bonbónu a položíme ho opatrne na mriežku alebo alobal sttuhnúť.

  8. Keď čokoládová poleva stuhne, pokračujeme v zdobení ďalej ľubovoľne.

  9. Uložíme do papierových košíčkov.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár