Fotorecept | Malinová torta - rozprávka

Pridal: adkas-tastyfood, 8.12.2013
Kategorie: Torty
Nahraj fotku a pochváľ sa
Tak toto je naozaj rozprávka. Taká chuťová. Skvelá tvarohovo-ovocná torta. Pekne vyzerá a ešte aj výborne chutí. Môžete si ju pripraviť aj ako nepečenú dobrotu a to tak, že spodok urobíte z mletých keksíkov, ale aj mne aj môjmu manželovi lepšie chutia tieto pečené podložky. Bolo to urobené coby-dub, len tá čakacia doba (kým sa chladila a tuhla), tak tá bola pre nás veľmi dlhá:). Ledva sme čakali, kedy si už budeme môcť na tejto dobrote pochutnať. Ešte som na tento spôsob (na väčšom kruhu, menší kruh) nerobila, ale určite to využijem aj v inej kombinácii chutí. Veľmi sa mi páči v reze, ako je to tam akoby vsadené do toho krému. Malinové želé je absolútne fantastické a v kombinácii s tvarohovo-mascarpone-smotanovou plnkou,no proste rozprávka :)
Pridal: adkas-tastyfood, 8.12.2013
Kategorie: Torty
SUROVINY
Korpus:
Malinová zmes:
Tvarohová zmes:
Okrem toho:
- Potrebujeme k tomu tortovú formu s odopínateľnými bokmi o priemere 18 cm.
- Ak nemáte malinové želé, použite osvedčenú želatínu, prípadne tortové želé ochutené malinovým sirupom. V tomto prípade však vodu vynechajte.
- Ak vám vadia zrniečka z malín. tak si túto malinovú zmes prepasírujte cez sitko.
- Odložíme do chladničky stuhnúť na pár hodín, najlepšie cez noc. Je dobré pripraviť si toto malinové želé deň vopred.
- Premiešame a vylejeme do tortovej formy o priemere 24cm., ktorej spodok sme vyložili papierom na pečenie pri teplote 175°C asi 15 minút.
- Skúška spajdlou.
- Želatínu zalejeme 150 ml vriacej vody a miešame, kým sa rozpustí. Odstránime bokom k ochladnutiu.
- Prešľaháme.
- Do čistej tortovej formy dáme úplne vychladený korpus, z ktorého sme stiahli papier na pečenie.
- Malou lyžicou najprv vyplníme priestor okolo malinového želé a potom zvyšok krému rozotrieme na malinové želé a zarovnáme povrch.
- Odložíme do chladničky aspoň na 3-4 hodiny, ale opäť platí, že najlepšie na celú noc.