Fotorecept | Malinová torta - rozprávka

Fotorecept | Malinová torta - rozprávka

Pridal: adkas-tastyfood, 8.12.2013

Kategorie: Torty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tak toto je naozaj rozprávka. Taká chuťová. Skvelá tvarohovo-ovocná torta. Pekne vyzerá a ešte aj výborne chutí. Môžete si ju pripraviť aj ako nepečenú dobrotu a to tak, že spodok urobíte z mletých keksíkov, ale aj mne aj môjmu manželovi lepšie chutia tieto pečené podložky. Bolo to urobené coby-dub, len tá čakacia doba (kým sa chladila a tuhla), tak tá bola pre nás veľmi dlhá:). Ledva sme čakali, kedy si už budeme môcť na tejto dobrote pochutnať. Ešte som na tento spôsob (na väčšom kruhu, menší kruh) nerobila, ale určite to využijem aj v inej kombinácii chutí. Veľmi sa mi páči v reze, ako je to tam akoby vsadené do toho krému. Malinové želé je absolútne fantastické a v kombinácii s tvarohovo-mascarpone-smotanovou plnkou,no proste rozprávka :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 8.12.2013

Kategorie: Torty

SUROVINY

Korpus:

3ksvajce
100gpráškový cukor
100gpolohrubá múka
3 Plkakao
1/2 Klprášok do pečiva
2 Plolej

Malinová zmes:

350g (alebo čerstvé)mrazené maliny
2Plpráškový cukor
150mlvoda
2 ksmalinové želé

Tvarohová zmes:

500g (u mňa Quark)tvaroh
250gmascarpone
300g (u mňa creme fraiche)pochúťková smotana
120g (prípadne podľa chuti)práškový cukor
100 ml vriaca voda
20 gželatína

Okrem toho:

na ozdobumaliny

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Najprv si urobíme malinové želé
  1. Potrebujeme k tomu tortovú formu s odopínateľnými bokmi o priemere 18 cm.
  2. Malinové želé alebo Galaretku zalejeme 150 ml vody a za stáleho miešania zahrievame na miernom ohni kým sa nerozpustí, nevaríme.
  3. Ak nemáte malinové želé, použite osvedčenú želatínu, prípadne tortové želé ochutené malinovým sirupom. V tomto prípade však vodu vynechajte.
  4. Maliny rozmixujte s práškovým cukrom a prilejeme mierne ochladené malinové želé.
  5. Ak vám vadia zrniečka z malín. tak si túto malinovú zmes prepasírujte cez sitko.
  6. Pasírujte pred pridaním želé do rozmixovaných malín.
  7. Premiešame a vylejeme do pripravenej tortovej formy, ktorú sme vyložili potravinárskou fóliou tak, aby konce pretŕčali.
  8. Odložíme do chladničky stuhnúť na pár hodín, najlepšie cez noc. Je dobré pripraviť si toto malinové želé deň vopred.
Korpus
  1. Vajcia šľaháme s cukrom 5 minút.
  2. Pridáme olej, prešľaháme a nakoniec pridáme preosiatú múku zmiešanú s práškom do pečiva a preosiatým kakaom.
  3. Premiešame a vylejeme do tortovej formy o priemere 24cm., ktorej spodok sme vyložili papierom na pečenie pri teplote 175°C asi 15 minút.
  4. Skúška spajdlou.
  5. Vyberieme z rúry a necháme na mriežke vychladnúť.
Tvarohová plnka
  1. Želatínu zalejeme 150 ml vriacej vody a miešame, kým sa rozpustí. Odstránime bokom k ochladnutiu.
  2. Tvaroh, mascarpone, smotanu a práškový cukor rozmiešame mixérom.
  3. Pridáme za stáleho miešania ochladenú ale stále tekutú želatínu.
  4. Prešľaháme.
  5. Do čistej tortovej formy dáme úplne vychladený korpus, z ktorého sme stiahli papier na pečenie.
  6. Korpus prikryjeme 1/3 tvarohovej masy.
  7. Zo želé opatrne odstránime fóliu a preložíme do tortovej formy na tvarohovú plnku.
  8. Prikryjeme opatrne zvyšnými 2/3 nami tvarohovej plnky.
  9. Malou lyžicou najprv vyplníme priestor okolo malinového želé a potom zvyšok krému rozotrieme na malinové želé a zarovnáme povrch.
  10. Odložíme do chladničky aspoň na 3-4 hodiny, ale opäť platí, že najlepšie na celú noc.
Potom sa obrníme neskutočnou dávkou trpezlivosti a čakáme na prvé sústo, ktoré si dáme z tejto rozprávkovej torty.   
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť