Domáca paštéta

Recept Domáca paštéta

Pridal: S varechou v ruke, 16.12.2013

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Domáca je domáca :) a preto je vlastne domáca, lebo viete čo v nej je a hlavne v nej nie je žiadna chémia a chutíííí ako žiadna iná :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 16.12.2013

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Chuťovky

SUROVINY

cca 800 gbôčik
cca 800 gkuracia pečeň
pod cibuľubravčová masť
250 gmaslo
2 kscibula
4 - 5 strúčikovcesnak
tymián
čerstvo mleté čierne korenie
soľ
1 - 1,5 dlčervené suché víno
prepustené na zaliatiemaslo
2 KLzelené nakladané korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr som na bravčovej masti orestoval nakrájané cibule a cesnak, potom som k nim pridal očistenú kuraciu pečeň. Môže byť aj husacia, kačacia, zajačia a restoval som ju pokiaľ sa nezatiahla a neodparila sa voda,.

  2. Potom som podlial červeným suchým vínom a dochutil som sušeným tymiánom, čerstvo mletým korením a soľou.

  3. Keď sa víno zredukovalo, tak som odstavil a nechal vychladnúť.

  4. Deň vopred som si uvaril bôčik s bobkovým listom, soľou a novým korením a ten som dnes pomlel, na jemno a potom som pomlel aj tú takmer vychladnutú pečeň, tiež na jemno.

  5. Všetko som dobre premiešal, dochutil horčicou a ochutnával a dochucoval a ochutnával :)

  6. Na panvici kde sa restovala pečeň, som roztopil maslo a v ňom som pár minút restoval naložené zelené korenie.

  7. Potom som maslo pridal k paštéte a dobre premiešal a zasa ochutnal.

  8. Do pohárov som natlačil paštétu, navrch som dal zelené korenie - to z masla a mierne som ho lyžičkou vtlačil do paštéty.

  9. Okraj pohára som dobre poutieral a vrch som zalial roztopeným prepusteným maslom.ň

  10. Podával som s karamelizovanou červenou cibuľou a domácou bagetkou. Dobrú chuť :)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť