Domáca paštéta

Pridal: S varechou v ruke, 16.12.2013
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Chuťovky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Domáca je domáca :) a preto je vlastne domáca, lebo viete čo v nej je a hlavne v nej nie je žiadna chémia a chutíííí ako žiadna iná :)
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 16.12.2013
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Chuťovky
SUROVINY
cca 800 gbôčik
cca 800 gkuracia pečeň
pod cibuľubravčová masť
250 gmaslo
2 kscibula
4 - 5 strúčikovcesnak
tymián
čerstvo mleté čierne korenie
soľ
1 - 1,5 dlčervené suché víno
prepustené na zaliatiemaslo
2 KLzelené nakladané korenie
- Najskôr som na bravčovej masti orestoval nakrájané cibule a cesnak, potom som k nim pridal očistenú kuraciu pečeň. Môže byť aj husacia, kačacia, zajačia a restoval som ju pokiaľ sa nezatiahla a neodparila sa voda,.
- Potom som podlial červeným suchým vínom a dochutil som sušeným tymiánom, čerstvo mletým korením a soľou.
- Keď sa víno zredukovalo, tak som odstavil a nechal vychladnúť.
- Deň vopred som si uvaril bôčik s bobkovým listom, soľou a novým korením a ten som dnes pomlel, na jemno a potom som pomlel aj tú takmer vychladnutú pečeň, tiež na jemno.
- Všetko som dobre premiešal, dochutil horčicou a ochutnával a dochucoval a ochutnával :)
- Na panvici kde sa restovala pečeň, som roztopil maslo a v ňom som pár minút restoval naložené zelené korenie.
- Potom som maslo pridal k paštéte a dobre premiešal a zasa ochutnal.
- Okraj pohára som dobre poutieral a vrch som zalial roztopeným prepusteným maslom.ň
KOMENTÁRE K RECEPTU