Chrumkavé zemiakové placky

Chrumkavé zemiakové placky

By 2. decembra 2013

Normálne neviem, čo napísať na úvod tohto receptu, snáď len jednoducho mňam 🙂

Ingredients

Instructions

  1. Je lepšie použiť staré zemiaky, lebo majú v sebe menej vody ako nové. Tak som ich teda očistil, nastrúhal a vytlačil.
  2. Vodu zo zemiakov som nechal postáť a keď zemiakový škrob sadol dole, tak som ju zlial a škrob vrátil k nastrúhaným zemiakom.
  3. Pridal som jedno celé vajce, asi 1dcl mlieka trošku strúhanky, asi 5 lyžíc a pretlačený cesnak.
  4. Dochutil som soľou, čerstvo mletým čiernym korením a majoránkou, ktorú som pomrvil v dlani.
  5. Placky som smažil na bravčovej masti do schrumkovatenia a potom som ich nechal odmastiť na papierovom obrúsku.

Keď som prvú ochutnal, zase som sa presvedčil, že najlepšie sú jednoduché jedlá starých materí.

Dobrú chuť 🙂

Chrumkavé zemaikové placky

Print

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (25 hlasov, priemerne: 4,04 z 5)
Loading...

2 odpovedí na Chrumkavé zemiakové placky

  1. Marie Blahová

    Jo, jo jsou výborné a ještě na malé kostečky uzený bok , jen pár kosteček. Do misky červené zelí nebo i bílé a pak je to mňamka .

  2. Lenie

    … ak by sme neodliali prirodzenu vodu zo zemiakov, mame o jeden alergen v ceste menej, pretoze mlieko by sme nemuseli dodavat…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *