Broskyňová torta so salkom

Recept Broskyňová torta so salkom

Pridal: moj sladky svet, 14.12.2013

Kategorie: Torty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

Cesto:

150 ghladká múka
75 g (alebo margarín)maslo
30 gpráškový cukor
1 PLvoda

Plnka:

1 balenie (cca 400 g)salko
200 mlšľahačková smotana
14 gplátková želatína
0,5 dlvoda
môžeme nahradiť citrónovou šťavoucitrónová aróma

Broskyňové želé:

500 ml (broskyne aj so šťavou)broskyňový kompót
2 baleniabezfarebné tortové želé

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Cesto: 
  1. Vypracujeme hladké cesto a odložíme zabalené do chladničky na pol hodinu.

  2. Potom cesto vyvaľkáme do formy a pečieme pri 180 °C, kým začne chytať farbu.

Plnka:

  1. Želatínu dáme napučať do vody a rozpustíme ju.

  2. Pridáme arómu.

  3. Salko zmiešame s vyšľahanou šľahačkou a primiešame roztopenú želatínu.

  4. Zmes nalejeme na cesto do formy a dáme stuhnúť do chladničky. (Ja som použila len 10 g želatíny mysliac si, že bude stačiť, ale plnka sa mi roztekala...)

Broskyňové želé: 

  1. Zatiaľ, kým sa salková plnka chladí v chladničke, urobíme si želé.

  2. Broskyne rozmixujeme so šťavou a vmiešame želé.

  3. Uvaríme podľa návodu na obale a vylejeme na stuhnutú bielu plnku.

  4. Dáme do chladničky dobre stuhnúť, ozdobíme kúskami broskýň a potom už len dobrú chuť!

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť