NajRecept.sk Chuťovky Výborné kapustníky
Výborné kapustníky
Recept Výborné kapustníky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Bistro 69    ·   3.11.2013

Výborné kapustníky

Ešte na ne neprišiel ten pravý čas. Ale už sa to blíži a sám som zvedavý ako budú chutiť. U nás sa najčastejšie podávajú na vianoce ku kapustnici, kde ich úspešne predbieha sladký čistý koláč. Ale tradícia je silnejšia a tá musí byť :)

Suroviny

Cesto:

500 g
polohrubá múka
1/2 ČL
soľ
30 g
droždie
2,2 dcl
vlažná voda

Plnka:

500 g
kyslá kapusta
2 ks (uvarené)
zemiaky
120 g (prerastená)
slanina
120 g
klobása
1 ks
cibuľa
soľ
mleté čierne korenie
majorán
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z múky, droždia, soli a vody vypracujeme tuhšie cesto.
  2. Necháme vykysnúť.
  3. Zemiaky prelisujeme, zmiešame s kapustou, pridáme na cibuli opečenú a na kúsky pokrájanú slaniny a klobásu.
  4. Osolíme, ochutíme a dobre premiešame.
  5. Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 5 mm, pokrájáme na štvorce.
  6. Na každý dáme za lyžicu plnky a vytvarujeme bochníčky (pirôžky), okraje pritlačíme.
  7. Vyprážame ich vo väčšom množstve tuku.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár