Výborné kapustníky
Ešte na ne neprišiel ten pravý čas. Ale už sa to blíži a sám som zvedavý ako budú chutiť. U nás sa najčastejšie podávajú na vianoce ku kapustnici, kde ich úspešne predbieha sladký čistý koláč. Ale tradícia je silnejšia a tá musí byť :)
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Cesto:
500 g polohrubá múka
1/2 ČLsoľ
30 g droždie
2,2 dclvlažná voda
Plnka:
500 g kyslá kapusta
2 ks (uvarené) zemiaky
120 g (prerastená)slanina
120 g klobása
1 kscibuľa
soľ
mleté čierne korenie
majorán
- Z múky, droždia, soli a vody vypracujeme tuhšie cesto.
- Necháme vykysnúť.
- Zemiaky prelisujeme, zmiešame s kapustou, pridáme na cibuli opečenú a na kúsky pokrájanú slaniny a klobásu.
- Osolíme, ochutíme a dobre premiešame.
- Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 5 mm, pokrájáme na štvorce.
- Na každý dáme za lyžicu plnky a vytvarujeme bochníčky (pirôžky), okraje pritlačíme.
- Vyprážame ich vo väčšom množstve tuku.
KOMENTÁRE K RECEPTU