Výborné kapustníky

Recept Výborné kapustníky

Pridal: Bistro 69, 3.11.2013

Kategorie: Chuťovky, Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ešte na ne neprišiel ten pravý čas. Ale už sa to blíži a sám som zvedavý ako budú chutiť. U nás sa najčastejšie podávajú na vianoce ku kapustnici, kde ich úspešne predbieha sladký čistý koláč. Ale tradícia je silnejšia a tá musí byť :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Bistro 69, 3.11.2013

Kategorie: Chuťovky, Pečivo

SUROVINY

Cesto:

500 g polohrubá múka
1/2 ČLsoľ
30 g droždie
2,2 dclvlažná voda

Plnka:

500 g kyslá kapusta
2 ks (uvarené) zemiaky
120 g (prerastená)slanina
120 g klobása
1 kscibuľa
soľ
mleté čierne korenie
majorán

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z múky, droždia, soli a vody vypracujeme tuhšie cesto.
  2. Necháme vykysnúť.
  3. Zemiaky prelisujeme, zmiešame s kapustou, pridáme na cibuli opečenú a na kúsky pokrájanú slaniny a klobásu.
  4. Osolíme, ochutíme a dobre premiešame.
  5. Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 5 mm, pokrájáme na štvorce.
  6. Na každý dáme za lyžicu plnky a vytvarujeme bochníčky (pirôžky), okraje pritlačíme.
  7. Vyprážame ich vo väčšom množstve tuku.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť