Výborné jablkové rezy
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Plnka:
8 ks (veľké)jablká
3 PLbiele víno
100 g (strúhané)orechy
100 g práškový cukor
3 ksvajce
1 balíčekvanilkový cukor
Cesto:
300 g hladká múka
150 g (palmarín)maslo
80 g práškový cukor
2 PLpochúťková smotana
1 ksžĺtok
- Najprv si pripravíme plnku.
- Jablká ošúpeme a postrúhame, vložíme do hrnca.
- Pridáme trochu cukru, víno a udusíme do kaše.
- Po vychladnutí primiešame zvyšný cukor, orechy, žĺtky, vanilkový cukor a sneh z bielkov.
- Vypracujeme cesto.
- Všetky ingrediencie spolu vymiešame.
- Cesto rozdelíme na dve časti.
- Prvú časť dáme na vymastený plech, natrieme plnkou a zakryjeme druhým dielom.
- Popicháme vidličkou, potrieme vajíčkom, posypeme orechmi a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C.
- Pokiaľ sa nám nebude cesto lepiť (vyskúšame napr. špáradlom)
KOMENTÁRE K RECEPTU