Tvarohovo-pudingový čokoládový koláč

Recept Tvarohovo-pudingový čokoládový koláč

Pridal: Angiebakes, 17.11.2013

Kategorie: Torty, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento koláčik vznikol s pomocou Polly, ktorá mi jedno popoludnie robila spoločnosť pri sporáku a pečení. Veľmi príjemne strávený čas a dúfam, že čoskoro zopakujeme. Okrem iných dobrôt sme sa rozhodli, že otestujeme aj tento koláčik, recept pochádza z časopisu. Keďže som nemala doma tri čokoládové pudingy, jeden sme nahradili vanilkovým (vidno tam jemnú bielu vrstvu v koláči) a možno by bolo vnútro oveľa krajšie pri nakrájaní keby sme počkali, lenže sme chceli ochutnávať a vidieť výsledok. I tak nadmerná spokojnosť

FOTKA OD VÁS

Pridal: Angiebakes, 17.11.2013

Kategorie: Torty, Dezerty

SUROVINY

Cesto:

330 ghladká múka
200 gmäkké maslo
130 gkryštálový cukor
50 gkakao
1 ksvajce

Plnka:

500 gjemný taroh
500 gbiely jogrut
3 baleniačokoládový puding Dr. Oetker
1 baleniekypriaci prášok Dr. Oetker
125 gkryštálový cukor
5 ksvajce

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru zapneme na 180°C.

  2. Do misky dáme 280 g múky, kakao, maslo, 100 g cukru, vajíčko a 2 lyžice studenej vody, spracujeme cesto.

  3. 3/4 cesta natlačíme do 24 cm tortovej formy vystlanej papierom na pečenie (boky formy potrieme maslom) tak, aby cesto siahalo aspoň do polovice boku formy.

  4. Na plnku si vo veľkej mise vymiešame tvaroh, jogurt, cukor, kypriaci prášok a pudingové prášky.

  5. Postupne primiešame vajíčka.

  6. Plnku nanesieme na cesto.

  7. Do zvyšného cesta, z ktorého sme pripravili korpus primiešame 50 g múky a 30 g cukru a spracujeme posýpku, s ktorou posypeme vrch koláčika.

  8. Pečieme cca 70 minút, ak by pri pečení veľmi hnedol povrch prikryjeme alobalom.

 

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť