Tip na nedeľný obed: Morčacie stehno v pare a Čokoládové rezy s tvarohovým krémom

Recept Tip na nedeľný obed: Morčacie stehno v pare a Čokoládové rezy s tvarohovým krémom

Pridal: Katka, 2.11.2013

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dilema čo uvariť túto nedeľu na obed je od teraz tabu. NajRecept.sk Vám ponúka pár tipov, čo môžete pripraviť svojim papkáčom :-)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Katka, 2.11.2013

Kategorie:

Polievka: Lososová polievka

Ingrediencie: Vývar: * 1 200 - 1 400 g losos * 1 stredne veľký kus cibuľa * 4 guličky nové korenie * 10 guličiek čierne korenie * 2 KL soľ * voda Polievka: * 20 g maslo * 2 PL olej * 200 g mrkva (očistená na tenké kolieska nakrájaná) * 600 g zemiaky (očistené na kocky nakrájané) * 2 - 3 stonky zeler * 10 cm pór * 250 ml smotana na šľahanie * kôpor Postup prípravy:
  1. Rozmrazeného lososa prekrojíme na 3 časti, aby sa nám pohodlne vošli do hrnca.
  2. Zalejeme vodou tak, aby boli ponorené, pridáme cibuľu nakrojenú do kríža (alebo rozštvrtenú), bobkový list, korenie a soľ a privedieme k varu.
  3. Varíme asi 10 minút a kúsky lososa vyberieme.
  4. Z takto uvarených ide koža a kosti krásne dole a pritom nie sú vysušené, ani sa nerozpadávajú na prvočinitele. Pomáham si príborovým nožom, najskôr zlúpnem kožu a oškrabem všetko, čo nechcem jesť – tmavé mäso, tuk i blanky, potom oddelím jednotlivé časti ružového mäsa od kostí a nalámem na kúsky.
  5. Časťou precedeného vývaru ich zalejeme aby nevyschli a všetok „odpad“ dáme naspäť do hrnca k zbytku vývaru a varíme ešte asi pol hodiny.
  6. Medzitým si pripravíme zeleninu:Nemám rada varený stonkový zeler a pór, tak ich iba rozkrojím na veľké kusy, ktoré vo finále vyberiem. Ak s tým ale problém nemáte, kľudne ich tiež nakrájajte.
  7. V kastróle zohrejeme maslo a olej a za neustáleho miešania opečieme na ňom všetku zeleninu (aj tie veľké kúsky, ktoré nebudeme jesť), zalejeme precedeným vývarom a varíme do mäkka, trvá to asi 20 minút.
  8. Pridáme obsah misky s kúskami lososa, smotanu, a opäť privedieme k varu.
  9. Vypneme, prihodíme nadrobno nasekaný kôpor a ďalej už nevaríme, iba necháme asi 5 minút odstáť. Ak treba dosolíme a môžeme podávať.
  10. Dobrú chuť!

Hlavné jedlo: Morčacie stehno v pare

  Ingrediencie: * morčacie stehná vykostené * pesto z medvedieho cesnaku - medvedí cesnak, olej, citrónová šťava, soľ, orechy, mažiar * dijonská horčica * chilli pasta * tvrdý syr - strúhaný * čerstvo mleté korenie Postup receptu: Morčacie stehno v pare

Zákusok: Čokoládové rezy s tvarohovým krémom

Ingrediencie: Cesto:  * 400 g hladká múka * 1 balenie kypriaci prášok do pečiva * 3 PL kakao * 250 g maslo * 150 g práškový cukor * 1 ks žĺtok * 3 PL mlieko * múka na vysypanie dosky a plechu * maslo na vymastenie plechu   Plnka: * 3 ks žĺtok * 4 ks bielok * 150 g práškový cukor * 1 balenie vanilkový cukor * 500 g jemný tvaroh * 90 g maslo * 1 balenie Zlatý klas Čokoládová poleva:  * 150 g čokoláda na varenie * 20 - 30 g maslo Postup receptu: Čokoládové rezy s tvarohovým krémom
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť