Šťuka na tymiáne

Recept Šťuka na tymiáne
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

So šalátom z cukrového hrášku, póru a cherry paradajok. Mali sme ju na obed v nedeľu, chytil ju syn a merala 76 cm. Krásny úlovok :-)

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

(alebo iná ryba)šťuka
tymián
olivový olej
soľ

Šalát:

cukrový hrášok
pór
cherry paradajky
zelená petržlenová vňať
oriešok masla
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Očistenú šťuku som nakrájal na porcie, dobre som ju posolil a natrel olivovým olejom.

  2. Každý kúsok som ochutil tymiánom, použil som sušený.

  3. Rybku som položil kožou dolu na plech, na papier a dal som ju do vyhriatej rúry asi na 20 minút pri cca 180°C a hneď som zapol aj gril.

  4. Z cukrového hrášku som odkrojil konce a na oriešku masla som ho jemne prehrial, len asi 2-3 minútky.

  5. Potom som pridal nakrájaný pór, aby sa aj on zoznámil s maslom, tiež len na minútku.

  6. Potom som hrášok s pórom posolil a pridal som ho do misy k nakrájaným cherry paradajkám s petržlenovou vňaťou.

  7. Ozdobil som kúskom citróna a nezabudnite, že k rybke sa výborne hodí aj suché biele.

  8. Dobrú chuť!

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť