Odkedy doma konzumujeme čoraz menej mäsa mám pocit, že náš jedálniček je rozmanitejší a že netrávim pri hrncoch toľko času. Núti ma to zamýšľať sa nad tým čo uvariť tak aby to bolo chutné, výživné a aj jednoduché. A tu je jeden z takých receptov.
Fazuľu pred varením namočíme do studenej vody (najlepšie cez noc).
Potom ju zlejeme a uvaríme vo vode spolu s bobkovým listom.
Keď je fazuľa takmer mäkká tak pridáme 1 čajovú lyžičku soli a varíme až do úplného zmäknutia.
Fazuľu zlejeme.
Na panvici si na miernom plameni rozpálime olivový olej a pridáme na tenké plátky nakrájanú cibuľu a cesnak.
Keď nám cesnak začne rozvoniavať pridáme paradajky z konzervy a uvarenú fazuľu.
Osolíme, okoreníme a dusíme asi 10 minút.
Medzitým si pór nakrájame na hrubšie kolieska a pridáme ho k fazuli.
Opäť dusíme 10 minút.
Nakoniec k zmesi pridáme sušenú bazalku, oregáno a petržlen podľa chuti, premiešame a odstavíme.
Bulgur si nasypeme do hrnca, prisypeme 1/2 čajovej lyžičky soli a pridáme olivový olej.
Zamiešame, zalejeme dvoma hrnčekmi horúcej vody.
Dáme variť na 2 minúty, odstavíme, prikryjeme a necháme 20 minút dôjsť.
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste
Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu