Pšeničný bulgur s fazuľou

Recept Pšeničný bulgur s fazuľou

Pridal: Spinava kuchyna je s, 9.11.2013

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Odkedy doma konzumujeme čoraz menej mäsa mám pocit, že náš jedálniček je rozmanitejší a že netrávim pri hrncoch toľko času. Núti ma to zamýšľať sa nad tým čo uvariť tak aby to bolo chutné, výživné a aj jednoduché. A tu je jeden z takých receptov.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 9.11.2013

Kategorie:

SUROVINY

1 hrnček (kúpite v bioobchodoch alebo aj v Kauflandebulgur
1 hrnček (veľká)fazuľa
1 konzervakrájané paradajky
1 kspór
2 ks (alebo 1 ks cibule)šalotka
3 strúčikycesnak
sušená bazalka
sušené oregáno
sušený petržlen
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
bobkový list

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Fazuľu pred varením namočíme do studenej vody (najlepšie cez noc).

  2. Potom ju zlejeme a uvaríme vo vode spolu s bobkovým listom.

  3. Keď je fazuľa takmer mäkká tak pridáme 1 čajovú lyžičku soli a varíme až do úplného zmäknutia.

  4. Fazuľu zlejeme.

  5. Na panvici si na miernom plameni rozpálime olivový olej a pridáme na tenké plátky nakrájanú cibuľu a cesnak.

  6. Keď nám cesnak začne rozvoniavať pridáme paradajky z konzervy a uvarenú fazuľu.

  7. Osolíme, okoreníme a dusíme asi 10 minút.

  8. Medzitým si pór nakrájame na hrubšie kolieska a pridáme ho k fazuli.

  9. Opäť dusíme 10 minút.

  10. Nakoniec k zmesi pridáme sušenú bazalku, oregáno a petržlen podľa chuti, premiešame a odstavíme.

  11. Bulgur si nasypeme do hrnca, prisypeme 1/2 čajovej lyžičky soli a pridáme olivový olej.

  12. Zamiešame, zalejeme dvoma hrnčekmi horúcej vody.

  13. Dáme variť na 2 minúty, odstavíme, prikryjeme a necháme 20 minút dôjsť.

 

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť