NajRecept.sk Pšeničný bulgur s fazuľou
Pšeničný bulgur s fazuľou
Recept Pšeničný bulgur s fazuľou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Spinava kuchyna je s    ·   9.11.2013

Pšeničný bulgur s fazuľou

Odkedy doma konzumujeme čoraz menej mäsa mám pocit, že náš jedálniček je rozmanitejší a že netrávim pri hrncoch toľko času. Núti ma to zamýšľať sa nad tým čo uvariť tak aby to bolo chutné, výživné a aj jednoduché. A tu je jeden z takých receptov.

Suroviny
1 hrnček (kúpite v bioobchodoch alebo aj v Kauflande
bulgur
1 hrnček (veľká)
fazuľa
1 konzerva
krájané paradajky
1 ks
pór
2 ks (alebo 1 ks cibule)
šalotka
3 strúčiky
cesnak
sušená bazalka
sušené oregáno
sušený petržlen
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
bobkový list
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Fazuľu pred varením namočíme do studenej vody (najlepšie cez noc).

  2. Potom ju zlejeme a uvaríme vo vode spolu s bobkovým listom.

  3. Keď je fazuľa takmer mäkká tak pridáme 1 čajovú lyžičku soli a varíme až do úplného zmäknutia.

  4. Fazuľu zlejeme.

  5. Na panvici si na miernom plameni rozpálime olivový olej a pridáme na tenké plátky nakrájanú cibuľu a cesnak.

  6. Keď nám cesnak začne rozvoniavať pridáme paradajky z konzervy a uvarenú fazuľu.

  7. Osolíme, okoreníme a dusíme asi 10 minút.

  8. Medzitým si pór nakrájame na hrubšie kolieska a pridáme ho k fazuli.

  9. Opäť dusíme 10 minút.

  10. Nakoniec k zmesi pridáme sušenú bazalku, oregáno a petržlen podľa chuti, premiešame a odstavíme.

  11. Bulgur si nasypeme do hrnca, prisypeme 1/2 čajovej lyžičky soli a pridáme olivový olej.

  12. Zamiešame, zalejeme dvoma hrnčekmi horúcej vody.

  13. Dáme variť na 2 minúty, odstavíme, prikryjeme a necháme 20 minút dôjsť.

 

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár