Piškótové cesto
Odkedy som sa dostala k tomuto receptu, takmer všetky piškóty pečiem podľa neho. Cesto je mäkkučké a naozaj výborné. Používam ho do koláčov, rolád i toriet.
Či použijete hladkú alebo polohrubú múku, je na vás. Ja osobne v tom nevidím rozdiel a používam obidve.
A ak z neho budete piecť roládu, použite len jednu lyžicu oleja.
Podľa tohto receptu môžeme upiecť aj kakaovú alebo orechovú piškótu pridaním uvedených surovín.
Suroviny sú na veľký plech 30 x 40 cm.
Ingredients
- vajce - 5 ks
- kryštálový cukor - 180 ml (nie gramov!)
- múka - 250 ml (nie gramov!)
- vanilkový cukor - 1/2 balenia
- prášok do pečiva - 1/2 balenia
- olej - 3 PL
Instructions
Ja cesto robievam iným spôsobom, ako nájdete v mnohých receptoch. Nešľahám osobitne žĺtka s cukrom atď. a nakoniec pridávam sneh. Šľahám všetko spolu. Je s tým menej "roboty", ako sa hovorí. A výsledok vás určite nesklame.
-
Bielka vyšľaháme do tuhého snehu a postupne k nim prišľaháme cukor.
-
Potom za stáleho šľahania pridáme žĺtka a dobre vyšľaháme.
-
Pridáme zvyšné suroviny, ale už nešľaháme, len zľahka premiešavame cesto varechou.
-
Nalejeme na plech s papierom na pečenie a upečieme.
-
Dobrú chuť!
Bez komentára všetko vyzera výborne jednička s hviezdičkou,Dakujem ak sa vratim na Slovensko takto vyskušam
Presne tento postup robim uz roky,ale do cesta davam rovnaky pomer krystalovy cukor a muka,miesto oleja vodu na tortu
jednoduché -vyskúšam
Kocky, vyborny recept, mnamkovsky, TOPka 🙂
Vrele odporucam.
Recept je fajn. Rozmýšľam len prečo ml a nie gramy. 1 ml sa predsa rovná 1 gramu.