NajRecept.sk Pečený karfiol v medovo citrónovej marináde
Pečený karfiol v medovo citrónovej marináde
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   3.11.2013

Pečený karfiol v medovo citrónovej marináde

Príprava je tohto vynikajúceho karfiólu je rýchla a nenáročná :-)

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny
karfiol
olivový olej
med
citrónová šťava
chilli
zmes grilovacieho korenia
čerstvý tymián
čerstvé mleté korenie
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Karfiol som rozoverieme na menšie ružičky, je skôr hotový a aj marináda ho lepšie poobaľuje.

  2. Ružičky dáme do väčšej misy a najskôr ich poprehadzujeme so suchým korením, lepšie potom drží na karfiole. ( grilovacie korenie si miešam sám, ale môžete použiť zmes korenia, aká vám chutí).

  3. Potom zmiešame olivový olej s citrónovou šťavou, chilli pastou a medom.

  4. Karfiol som prelejeme marinádou a dochutíme lístkami čerstvého tymiánu (s citrónom má neodolateľnú chuť). Dobre som poprehadzujeme, aby sa marináda všade dostala.

  5. Na plechu s papierom na pečenie karfiol ešte dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Pečieme asi 34 minút na 180 °C.

Takto upečený karfiol sa podáva so zemiakovou kašou, jarnou cibuľkou a bielym jogurtom. Dobrú chuť :)

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov