Pečený karfiol v medovo citrónovej marináde

Recept Pečený karfiol v medovo citrónovej marináde

Pridal: S varechou v ruke, 3.11.2013

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Príprava je tohto vynikajúceho karfiólu je rýchla a nenáročná :-)

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 3.11.2013

Kategorie:

SUROVINY

karfiol
olivový olej
med
citrónová šťava
chilli
zmes grilovacieho korenia
čerstvý tymián
čerstvé mleté korenie
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Karfiol som rozoverieme na menšie ružičky, je skôr hotový a aj marináda ho lepšie poobaľuje.

  2. Ružičky dáme do väčšej misy a najskôr ich poprehadzujeme so suchým korením, lepšie potom drží na karfiole. ( grilovacie korenie si miešam sám, ale môžete použiť zmes korenia, aká vám chutí).

  3. Potom zmiešame olivový olej s citrónovou šťavou, chilli pastou a medom.

  4. Karfiol som prelejeme marinádou a dochutíme lístkami čerstvého tymiánu (s citrónom má neodolateľnú chuť). Dobre som poprehadzujeme, aby sa marináda všade dostala.

  5. Na plechu s papierom na pečenie karfiol ešte dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Pečieme asi 34 minút na 180 °C.

Takto upečený karfiol sa podáva so zemiakovou kašou, jarnou cibuľkou a bielym jogurtom. Dobrú chuť :)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť