Pečená cvikla

Pridal: barborka, 28.11.2013
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Ak máte radi úžasnú, sladkú chuť cvikle, tak odporúčam jednoduchý recept, ktorý si (dúfam) obľúbite :)
FOTKA OD VÁS
Pridal: barborka, 28.11.2013
Kategorie:
SUROVINY
očistenácvikla
olivový olej
očistenézemiaky
korenie na pečené zemiaky
soľ
syr
sušený cesnak
- Očistíme si cviklu a zemiaky.
- Nakrájame ich na kolieska.
- Na plech nalejeme olivový olej a poukladáme nakrájanú cviklu a zemiaky.
- Je dôležité aby každý kúsok bol dobre potretý aby sa pekne opiekli.
- Celé to posolíme a posypeme sušeným cesnakom a trochou korenia na pečené zemiaky.
- Zbožňujem cesnak, preto sa snažím ho zaradiť skoro do každého jedla a k tomuto sa naozaj hodí.
- Pripravený plech dáme do vyhriatej trúby a pečieme kým nie sú zemiaky pekne dochrumkava. Nezľaknite sa keď uvidíte kúsky cvikli - majú vlastnosť scvrknúť sa.
- Pred tým, ako rúru vypnete poukladajte na niektoré kúsky plátky syra. Dodá im skvelú chuť. Taktiež k tomu môžete pridať kúsky chleba, ktorý sa jemne upečie a budete mať skvelé malé občerstvenie.
KOMENTÁRE K RECEPTU