NajRecept.sk Torty Oriešková torta s vaječným likérom
Oriešková torta s vaječným likérom
Recept Oriešková torta s vaječným likérom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Angiebakes    ·   10.11.2013

Oriešková torta s vaječným likérom

Vaječný likér mám rada len v koláčikoch a zmrzline, inak mi nechutí. Tento krém rozhodne stojí za to, takže smelo do skúšania.

Suroviny
3 ks
vajce
130
kryštálový cukor
1/2 balenia
vanilkový cukor
25 g
hladká múka
1/2 KL
kypriaci prášok
25 g
solamyl
65 g (mleté)
orechy
200 ml
smotana na šľahanie
200 ml
kyslá smotana
150 g
práškový cukor
150 ml
vaječný likér
6 plátkov
želatína
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vajíčka rozdelíme, bielky vyšľaháme s polovicou kryštál. cukru na tuhý sneh, žĺtka vyšľaháme so zvyškom cukru.
  2. Múku zmiešame so solamylom, pomletými orechmi, kypriacim práškom a stridavo ju spolu s vyšľahaným snehom opatrne primiešame do žĺtkovej hmoty.
  3. Tortovú formu (24 cm) vyložíme papierom na pečenie, kraje potrieme maslom a vysypeme múkou.
  4. Cesto nalejeme do formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 40 min cca pri 160°C.
  5. Po upečení necháme vychladnúť vo forme, iba kraje oddelíme nožom.
  6. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha so smetafixom.
  7. Kyslú smotanu, práškový cukor a vaječný likér spolu vyšľaháme. Primiešame smotanu.
  8. Želatínu pripravíme podľa návodu a primiešame do hmoty, ihneď nalejeme na korpus a dáme stuhnúť do chladničky na cca 5 hodín.
  9. Po stuhnutí opatrne oddelíme okraj formy, ideálne mokrým nožíkom.
  10. Okraje torty potrieme trochou šľahačky a ozdobíme mandľami.
  11. Vrch torty pokvapkáme likérom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár