Oriešková torta s vaječným likérom

Recept Oriešková torta s vaječným likérom

Pridal: Angiebakes, 10.11.2013

Kategorie: Torty, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vaječný likér mám rada len v koláčikoch a zmrzline, inak mi nechutí. Tento krém rozhodne stojí za to, takže smelo do skúšania.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Angiebakes, 10.11.2013

Kategorie: Torty, Dezerty

SUROVINY

3 ksvajce
130 kryštálový cukor
1/2 baleniavanilkový cukor
25 ghladká múka
1/2 KLkypriaci prášok
25 gsolamyl
65 g (mleté)orechy
200 mlsmotana na šľahanie
200 mlkyslá smotana
150 gpráškový cukor
150 mlvaječný likér
6 plátkovželatína

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajíčka rozdelíme, bielky vyšľaháme s polovicou kryštál. cukru na tuhý sneh, žĺtka vyšľaháme so zvyškom cukru.
  2. Múku zmiešame so solamylom, pomletými orechmi, kypriacim práškom a stridavo ju spolu s vyšľahaným snehom opatrne primiešame do žĺtkovej hmoty.
  3. Tortovú formu (24 cm) vyložíme papierom na pečenie, kraje potrieme maslom a vysypeme múkou.
  4. Cesto nalejeme do formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 40 min cca pri 160°C.
  5. Po upečení necháme vychladnúť vo forme, iba kraje oddelíme nožom.
  6. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha so smetafixom.
  7. Kyslú smotanu, práškový cukor a vaječný likér spolu vyšľaháme. Primiešame smotanu.
  8. Želatínu pripravíme podľa návodu a primiešame do hmoty, ihneď nalejeme na korpus a dáme stuhnúť do chladničky na cca 5 hodín.
  9. Po stuhnutí opatrne oddelíme okraj formy, ideálne mokrým nožíkom.
  10. Okraje torty potrieme trochou šľahačky a ozdobíme mandľami.
  11. Vrch torty pokvapkáme likérom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť