Oriešková torta s vaječným likérom

Pridal: Angiebakes, 10.11.2013
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Vaječný likér mám rada len v koláčikoch a zmrzline, inak mi nechutí. Tento krém rozhodne stojí za to, takže smelo do skúšania.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Angiebakes, 10.11.2013
SUROVINY
3 ksvajce
130 kryštálový cukor
1/2 baleniavanilkový cukor
25 ghladká múka
1/2 KLkypriaci prášok
25 gsolamyl
65 g (mleté)orechy
200 mlsmotana na šľahanie
200 mlkyslá smotana
150 gpráškový cukor
150 mlvaječný likér
6 plátkovželatína
- Vajíčka rozdelíme, bielky vyšľaháme s polovicou kryštál. cukru na tuhý sneh, žĺtka vyšľaháme so zvyškom cukru.
- Múku zmiešame so solamylom, pomletými orechmi, kypriacim práškom a stridavo ju spolu s vyšľahaným snehom opatrne primiešame do žĺtkovej hmoty.
- Tortovú formu (24 cm) vyložíme papierom na pečenie, kraje potrieme maslom a vysypeme múkou.
- Cesto nalejeme do formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 40 min cca pri 160°C.
- Po upečení necháme vychladnúť vo forme, iba kraje oddelíme nožom.
- Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha so smetafixom.
- Kyslú smotanu, práškový cukor a vaječný likér spolu vyšľaháme. Primiešame smotanu.
- Želatínu pripravíme podľa návodu a primiešame do hmoty, ihneď nalejeme na korpus a dáme stuhnúť do chladničky na cca 5 hodín.
- Po stuhnutí opatrne oddelíme okraj formy, ideálne mokrým nožíkom.
- Okraje torty potrieme trochou šľahačky a ozdobíme mandľami.
- Vrch torty pokvapkáme likérom.
KOMENTÁRE K RECEPTU