Oriešková torta s vaječným likérom

Oriešková torta s vaječným likérom

By 10. novembra 2013

Vaječný likér mám rada len v koláčikoch a zmrzline, inak mi nechutí. Tento krém rozhodne stojí za to, takže smelo do skúšania.

Ingredients

Instructions

  1. Vajíčka rozdelíme, bielky vyšľaháme s polovicou kryštál. cukru na tuhý sneh, žĺtka vyšľaháme so zvyškom cukru.
  2. Múku zmiešame so solamylom, pomletými orechmi, kypriacim práškom a stridavo ju spolu s vyšľahaným snehom opatrne primiešame do žĺtkovej hmoty.
  3. Tortovú formu (24 cm) vyložíme papierom na pečenie, kraje potrieme maslom a vysypeme múkou.
  4. Cesto nalejeme do formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 40 min cca pri 160°C.
  5. Po upečení necháme vychladnúť vo forme, iba kraje oddelíme nožom.
  6. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha so smetafixom.
  7. Kyslú smotanu, práškový cukor a vaječný likér spolu vyšľaháme. Primiešame smotanu.
  8. Želatínu pripravíme podľa návodu a primiešame do hmoty, ihneď nalejeme na korpus a dáme stuhnúť do chladničky na cca 5 hodín.
  9. Po stuhnutí opatrne oddelíme okraj formy, ideálne mokrým nožíkom.
  10. Okraje torty potrieme trochou šľahačky a ozdobíme mandľami.
  11. Vrch torty pokvapkáme likérom.

Oriešková torta s vaječným likérom

Print

Zbožňujem piecť sladké koláčiky od výmyslu sveta.. Môj blog vznikol ako inšpirácia pre mojich priateľov aj neznámych ľudí, ktorí rovnako ako ja majú radi sladké dobroty.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *