Nepečená jogurtovo-mandarinková torta

Nepečená jogurtovo-mandarinková torta

By 15. novembra 2013

Opäť jedna nepečená rýchla tortička bez pridania cukru. Už začínam byť expert na tieto bleskové torty 🙂

Ingredients

Instructions

  1. Keksíky zomelieme najemno a spracujeme s maslom.

  2. Hmotu natlačíme do malej 18 cm tortovej formy.

  3. Dáme zapiecť na 10 min pri 200 °C.

  4. Plátky želatíny necháme napučať v troche vody.

  5. Mlieko dáme do menšieho hrnca a pridáme už napučanú želatínu.

  6. Pri miernom ohni zohrievame, až kým sa želatína rozpustí (nesmie zovrieť).

  7. Odstavíme z ohňa.

  8. Jogurt zmiešame s medom, pridáme odkvapkané mandarínky.

  9. Smotanu spolu so smetafixom vyšľaháme dotuha a primiešame k plnke.

  10. Nakoniec prilejeme aj želatínu a premiešame.

  11. Keksíkový korpus môžeme potrieť džemom (ale nemusíme) a nanesieme naň plnku.

  12. Dáme stuhnúť do chladničky, pred podávaním vlhkým nožom prejdeme po okrajoch formy.

  13. Ozdobíme hoblinkami bielej čokolády.

Nepečená jogurtovo-mandarinková torta

Print

Zbožňujem piecť sladké koláčiky od výmyslu sveta.. Môj blog vznikol ako inšpirácia pre mojich priateľov aj neznámych ľudí, ktorí rovnako ako ja majú radi sladké dobroty.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (8 hlasov, priemerne: 4,38 z 5)
Loading...

Jedna odpoveď pre Nepečená jogurtovo-mandarinková torta

  1. Vladimir

    Prečo je to nepečená torta, keď predsa sa pečie maslo s podrvenými bebe keksami 10 minút. Netreba písať niečo, čo nie je pravda a “Opäť jedna nepečená rýchla tortička bez pridania cukru” keď aj cukor je obsiahnutý v keksoch. Hoci med je zdravšia alternatíva cukru, predsa ho obsahuje. Keď niečo napíšem, že niečo je nepečené, tak to aj tak urobím a keď bez cukru, tak žiadny cukor, ale keď už, tak prírodné sladilo – stévia, xylitol

Napísať odpoveď pre Vladimir Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *