Linecké cesto - výborné

Recept Linecké cesto - výborné

Pridal: Bistro 69, 7.11.2013

Kategorie: Sviatočné pečenie, Sušienky, Dezerty, Vianoce

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

250 g (preosiata)hrubá múka
250 g (preosiata)hladká múka
1 balíček prášok do pečiva
100 g práškový cukor
2žĺtok
250 g palmarín
1-2 PL (alebo kyslá smotana)mlieko

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky ingrediencie spolu zmiešame.

  2. Urobíme cesto a dáme ho na 1-2 hodiny do chladničky.

  3. Potom ho rozvaľkáme na primeranú hrúbku ( cca 0,5 cm - 5mm).

  4. Vykrajujeme rozne vzory podľa potreby (kruh, hviezdičky, srdiečka).

  5. Pečieme pri teplote 150C - 160C cca 10-15 minút.

  6. Hotové kolieska spájame džemom a posýpeme práškovým cukrom.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť